Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
20.05.2019 06:50

Trenčianska župa v tomto roku obnoví turistické značenie na 24 trasách


Ilustračná snímka


Vďaka spolupráci medzi Trenčianskym samosprávnym krajom (TSK) a Klubom Slovenských turistov (KST) sa aj piaty rok po sebe obnoví turistické značenie a drobná infraštruktúra na turistických trasách až v šiestich okresoch kraja.


Od roku 2014 prispieva Trenčianska župa na obnovu značenia turistických trás a drobnej turistickej infraštruktúry na území kraja každoročne sumou 20 tisíc eur. Rovnakú sumu župa už piaty rok po sebe vyčlenila aj na obnovu cyklistického značenia na 12 cyklotrasách v kraji. „Spoločne s Klubom Slovenských turistov plánujeme tento rok obnoviť značenie na 24 trasách s dĺžkou viac ako 300 kilometrov. Obnovou značenia prejdú turistické trasy v okresoch Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Bánovce nad Bebravou, Považská Bystrica a Prievidza. Špeciálne by som vyzdvihol najmä 12 km trasu z Bánoviec nad Bebravou k pamätníku SNP na Jankovom vŕšku či približne 20 km dlhú turistickú trasu z Handlovej na Vtáčnik,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Obnovenie značenia turistických trás spočíva najmä v revitalizácii pásového značkovania na časti existujúcich peších turistických značených trás (TZT), nátere už existujúcich smerovníkov, výmene poškodených a skorodovaných smeroviek a tabuliek či nahradení zničených a chýbajúcich smerovníkov novými. S ohľadom na životné prostredie sa zároveň demontujú existujúce smerovníky zo stromov, osadené budú na novom mieste. Turistické trasy čaká aj čistenie od zarastajúcej vegetácie, čo uľahčí prístup najmä turistom. „Pre lepšiu orientáciu turistickej verejnosti budú na vybraných trasách osadené vývesné informačné mapy. Pribudne tiež 9 nových smerovníkov, z toho 5 v okrese Bánovce nad Bebravou, 3 v okrese Prievidza a jeden v okrese Považská Bystrica. V Prievidzi a Bánovciach and Bebravou sa zároveň na turistických trasách demontujú staré a poškodené smerovníky, nahradené budú úplne novými,“ priblížil Radovan Hladký, poverený riadením Odboru dopravy Úradu TSK.

Autor: (ts-TSK-Matej Plánek)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2018
Trenčianska župa pomôže svojim organizáciám obstarávať kvalitnejšie potraviny
Obstarávanie kvalitných čerstvých potravín od regionálnych dodávateľov bude pre organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti župy o niečo jednoduchšie.
viac
06.03.2019
Župa už pripravuje rozpočet na rok 2020, zohľadňuje pritom priority jednotlivých
Práce na príprave rozpočtu Trenčianskej župy na roky 2020 - 2022 odštartovali úvodnými stretnutiami v prítomnosti poslancov Zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), riaditeľa Úradu TSK a vedúcich zamestnancov jednotlivých odborov a oddelení Úradu TSK.
viac
16.03.2019
TSK pri zavádzaní Integrovaného dopravného systému nadväzuje spoluprácu so ŽSK
Na základe podpísaného Memoranda o spolupráci sa v stredu 13. marca 2019 uskutočnilo na pôde župného úradu v Trenčíne pracovné stretnutie, ktorého hlavnou témou bola ďalšia možná vzájomná spolupráca oboch krajov v oblasti integrovanej dopravy.
viac
19.03.2019
Trenčianska župa v priebehu roka obnoví cyklistické značenie na takmer 170 kilom
V poradí už piaty rok po sebe Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) investuje finančné prostriedky do obnovy značenia cykloturistických a turistických trás v kraji. K známym historickým i prírodným lokalitám tak aj tento rok nasmerujú nové cyklosmerovníky a obnovené maľované značenie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %