Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
10.07.2017 02:09

Trenčiansky hrad ponúkne leto plné nezabudnuteľných zážitkov


Trenčiansky hrad.


V priebehu leta môžete na hrade dokonca prespať či prejsť jeho zákutiami len s baterkou v ruke.


Trenčianske múzeum v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), ktoré je správcom Trenčianskeho hradu, si pre rodiny s deťmi pripravilo bohatý program na celé leto. Už 13. júla 2017 odštartuje prvé hradné podujatie.

Hra o poklad Matúša Čáka je určená pre malých i veľkých návštevníkov hradu. „Hru tvorí niekoľko stanovíšť, kde sa deti pohybujú na základe indícií na tabuľkách rozmiestnených v areáli dolného hradu,“ uviedol Ľuboš Hamaj z referátu marketingu a komunikácie Trenčianskeho múzea. Deti sa navyše môžu tešiť aj na malú odmenu. Na každého účastníka veľkej rodinnej pátracej hry čaká tiež postup do záverečného žrebovania o ceny pre celú rodinu.

Druhá júlová nedeľa bude na hrade patriť letnej remeselnej školičke, kde si malí hrnčiari budú môcť vytvoriť vlastné výrobky z hliny. „Cieľom letnej remeselnej školy je oboznámiť najmenších návštevníkov so starými, zabudnutými remeslami,“ uviedol Ľ. Hamaj.

Nočná prehliadka hradu prinesie zase historky z mučiarne. Pôjde o parodické a vtipné scénky, ktoré budú inšpirované stredovekým mučením.

Júl na dominante krajského mesta uzavrie koncert skupiny Gladiator, ktorý si verejnosť bude môcť 28. júla 2017 vychutnať v amfiteátri Trenčianskeho hradu.

Prvú augustovú nedeľu sa deti v rámci letnej remeselnej školičky oboznámia s prípravou jedál v minulosti. Večer zakončí komentovaná prehliadka tajomných zákutí hradu. Bude to chcieť odvahu navštíviť hrad len s baterkou v ruke. Druhú augustovú sobotu si na návštevníkov počkajú opäť historky z mučiarne, a to v rámci nočnej prehliadky. Tretiu augustovú sobotu si nezabudnite so sebou vziať karimatku a spacák, noc strávite na hrade. Predposlednú sobotu majster Jozef Ďuráči predstaví svoje remeslo - výrobky z kože. Inscenovaná prehliadka s rôznymi hrami a úlohami zavŕši leto plné zážitkov.

 

Ľuďom sa na Matúšovom hrade páči

Návštevnosť Trenčianskeho hradu každým rokom stúpa, len za minulý rok prekonala návštevnosť hradu pána Váhu a Tatier 120-tisícovú hranicu. „Počas prázdnin chceme otvoriť hrad najmä pre rodiny s deťmi. Je pre nás podstatné vychovávať si budúcich návštevníkov nielen hradu, ale i ostatných našich expozícií,“ pripomenul Peter Martinisko, riaditeľ Trenčianskeho múzea v Trenčíne.

 

 

 

Autor: (Barbora JÁNOŠKOVÁ, TSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.06.2017
Čachtický hrad otvára letnú sezónu
Otvorenie letnej sezóny na Čachtickom hrade si užijete už tento víkend (24. 6.) a to vo dne i v noci!
viac
21.07.2017
Nenechajte si ujsť pestrý víkend v bratislavskom regióne
Návštevníci bratislavského regiónu sa tento víkend môžu tešiť na podujatia Bratislava in the sky, LARP Kráľovstvo Vína, Summer Night Hafla 2017 - Oriental Garden party, Iva Bittová & Mucha Quartet (Viva Musica), Muž so železnou maskou na Červenom Kameni, Svätojakubský jarmok, 3. GULÁŠ FEST.
viac
17.07.2020
Trenčiansky hrad ponúkne nočné prehliadky inšpirované príbehmi z mučiarne
Nočné prehliadky Trenčianskeho hradu inšpirované historkami z mučiarne ponúkne v piatok a v sobotu (18. 7.) Trenčianske múzeum v Trenčíne. Informovala o tom Radovana Keliarová z Trenčianskeho múzea.
viac
22.08.2020
Nočná prehliadka na motívy Drakulu bude vyvrcholením leta na Oravskom hrade
Letná sezóna na Oravskom hrade vyvrcholí nočnou prehliadkou. Podujatie na motívy Drakulu, upíra Nosferatu, sa uskutoční na budúci piatok 28. augusta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %