Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
02.02.2018 11:37

Trenčín dostane takmer 400-tisíc eur na obnovu parku


Iluistračná snímka.


Mesto uspelo vo výzve Integrovaného regionálneho operačného programu 2014 - 2020 s projektom Zelené pľúca mesta - Revitalizácia Parku M. R. Štefánika. Potvrdilo to ministerstvo pôdohospodárstva na svojom webe.


Z maximálne možného počtu bodov získal tento projekt maximum. Pre Trenčín to znamená zisk nenávratného finančného príspevku v sume e 398 853, 99 eur. Revitalizácia zelene v Parku M. R. Štefánika sa uskutoční ešte v tomto roku. Dotkne sa celej plochy - aj územia vo vlastníctve mesta i plôch v majetku Železníc SR.

V parku chce mesto presvetliť jeho spodnú etáž asanáciou krov, ošetriť vzácne druhy drevín, odstrániť poškodené dreviny a generačne doplniť nové. Revitalizácia sa prejaví aj výmenou krátkovekých drevín za dlhoveké s rozšírením druhového zastúpenia. Park farebne oživia kvitnúce dreviny, kvetinové plochy a čiastočná regenerácia trávnikových plôch.

Projekt počíta aj s doplnením protihlukovej izolácie od vedenia železničného i dopravného ťahu. Mesto chce zo svojho rozpočtu v tomto roku zrekonštruovať aj hlavný chodník cez park.

 

Autor: (msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2016
Radnica má záujem zrevitalizovať park pred úradom práce
Zrevitalizovať park pred úradom práce v širšom centre mesta má záujem prievidzská radnica. Na prvú etapu projektu za viac ako 220 000 eur, ktorá má riešiť obnovu jeho verejnej zelene, žiada financie z nadácie.
viac
09.06.2017
Stropkov rekonštruuje historický park, deťom odovzdali ďalšie nové ihriská
Postupná obnova centra mesta prebieha v Stropkove aj v tomto roku. Aktuálne finišujú s terénnymi a sadovými úpravami historického parku. Vlani tam bolo kompletne zrekonštruované a vymenené kované oplotenie, teraz sa zamerali na revitalizáciu zelene, starej fontány a mobiliáru.
viac
25.01.2021
Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte
Bratislavské Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte. Cieľom projektu je naplnenie rozvojových plánov v oblasti prispôsobenia sa zmenám klímy.
viac
13.09.2023
Mesto Partizánske chce pokračovať v obnove Námestia SNP a Parku J. A. Baťu
Mesto Partizánske chce pokračovať v obnove Námestia SNP a Parku J. A. Baťu. Ďalšia etapa prác zahŕňa vybudovanie priestoru pre voľnočasové aktivity, náklady na realizáciu odhadla radnica na viac ako 320.000 eur, uchádzať sa bude i o mimorozpočtové zdroje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %