Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
07.10.2018 01:05

Tretí ročník Tour de Tokaj aj so zlatým Jozefom Metelkom


Ilustračný výrez plagátu.


Len raz v roku majú bežci a cyklisti možnosť vyskúšať si trasu vedúcu cez tokajské vinice. Týždeň po košickom maratóne - 13. októbra 2018 - sa uskutoční tretí ročník rastúceho podujatia Tour de Tokaj. To spája krásu športu s krásou Košického regiónu a chuťou pravého tokajského vína.


Milovníci športu, Košického regiónu a tokajského vína sa 13. októbra stretnú pod 12-metrovým vínnym sudom a vydajú sa na trať podľa svojho gusta. Tretí ročník unikátneho športového podujatia Tour de Tokaj pripravilo Združenie Tokajská vínna cesta s podporou programu Košického samosprávneho kraja Terra Incognita. Tradične, účastníci si môžu vybrať, či zdolajú trasu behom alebo na bicykli.

„Tohtoročná Tour de Tokaj ponúka dve cyklistické kategórie – profi a rekrea, beh na 5 a 10 kilometrov a tiež skrátenú, kilometrovú bežeckú trať pre deti. Vinohrady otvoria svoje brány a účastníkom poskytnú okrem nevšednej trate aj malebné výhľady. Pre cyklistov, ktorí si trúfnu na 37-kilometrovú trať, sú pripravené tri náročné stúpania: Makovisko – Domik – Kráľovka,“ prezradila výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková.

Registrácia pretekárov prebiehala on-line, zaregistrovať sa bude možné priamo na mieste pred podujatím. Atraktivitu trate, ktorú bežne nie je možné absolvovať, podčiarkuje už samotné miesto štartu. To sa nachádza priamo pod ikonickou vyhliadkovou vežou v Malej Tŕni, ktorá má tvar  vínneho suda.Navyše, prominentným športovým hosťom podujatia bude piešťanský rodák a elitný reprezentant v paracyklistike Jozef Metelka. Na konte má množstvo zlatých medailí z dráhových i cestných svetových šampionátov, no a vo vitríne mu žiaria aj dve zlaté medaily z ostatnej paralympiády v Riu.

„Tour de Tokaj má, podobne ako celá Vinohradnícka oblasť Tokaj, veľký potenciál byť jedným z hlavných lákadiel Košického regiónu. Tento rok organizátori znova posunuli podujatie na vyššiu kvalitatívnu úroveň a ja verím, že podpora zo strany Košického samosprávneho kraja aj do budúcna prispeje k ďalšiemu napredovaniu tejto skvelej športovej akcie,“ uviedol predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Na tých, ktorí prídu povzbudzovať, čakajú stánky so športovými potrebami, ale aj s ochutnávkou vína alebo burčiaku, typického pre toto ročné obdobie. Nezabudlo sa ani na deti: v detskom kútiku nájdu trampolínu, maľovanie na tvár či tvorivé dielne.

Pre všetkých je k dispozícii aj špeciálna fotostena a záver po vyhlásení výsledkov bude patriť jedinečnej bubnovej šou Campana Batucada, ktorú z rôznych podujatí dôverne poznajú aj športovci.

Web <https://kosiceregion.us9.list-manage.com/track/click?u=cd8715fecdcea81fbd6cb3394&id=88a2f275dd&e=fda972832d>

Facebook <https://kosiceregion.us9.list-manage.com/track/click?u=cd8715fecdcea81fbd6cb3394&id=7a2f72ace7&e=fda972832d>

Autor: (ts-Košice region turizmus)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.01.2018
Lyže, folklór a pár šišiek už tento víkend
Vynikajúce pražené šišky, karnevalové masky či fašiangové maškary budú v posledný januárový víkend čakať na návštevníkov prvého tohtoročného TOP podujatia programu Terra Incognita.
viac
28.01.2020
Zimná edícia Ľadového expresu aj s atraktívnymi novinkami
Aj túto zimnú sezónu môžu vyznávači aktívneho oddychu využiť mimoriadny turistický vlak Ľadový expres. Pre cestujúcich sú pripravené viaceré exkluzívne novinky, napríklad organizované túry a nordic walking v Slovenskom raji či zvýhodnené ceny skipassov do lyžiarskych stredísk na trase vlaku.
viac
12.11.2020
Program Spoločne pre región opäť podporí projekty na východe
Grantový program Spoločne pre región opäť rozdelí 13 000 eur na podporu verejnoprospešných komunitných projektov na východnom Slovensku. V poradí 14. ročník programu otvárajú Karpatská nadácia a košická hutnícka spoločnosť.
viac
26.02.2021
Projekt Bird Tour podporí rozvoj ekoturizmu
Vytvorenie komplexnej návštevníckej infraštruktúry v lokalite Senianskych rybníkov má priniesť projekt Bird Tour financovaný cez eurofondy. Ide v ňom o cezhraničný rozvoj ekoturizmu prostredníctvom podpory a popularizácie pozorovania vtáctva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %