Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
27.11.2017 11:41

Tri komunitné projekty v Žilinskom kraji podporí Nadácia VÚB


Vizál: (nadaciavub.sk).


Projekty Detské Hviezdne noci Filmového klubu Bytča, Švošovská zvernica obce Švošov a Revitalizujme spolu oddychovú zónu na Lietavskom hrade! Združenia na záchranu Lietavského hradu podporí Nadácia VÚB v rámci programu Komunitné granty.


V internetovom hlasovaní o tom rozhodli obyvatelia miest a obcí v Žilinskom kraji, ktorí celkovo poslali 10 231 hlasov.    

Projekty dostanú podľa PR manažérky VÚB Aleny Walterovej príspevok do výšky 3000 eur na skvalitnenie komunitného života počas budúceho roka. "Nadácia prerozdelí v rámci programu Komunitné granty takmer 80 000 eur medzi 24 víťazných projektov z celého Slovenska. Z tejto sumy si po 4000 eur odnesú aj ďalšie dva projekty z oblasti komunitného podnikania start-upového charakteru – zo Žiliny a Banskej Bystrice, ktoré vybrala spomedzi všetkých žiadateľov organizácia Impact HUB," doplnila Walterová.       

Občianske združenie na záchranu Lietavského hradu chce vyhľadávanú pamiatku urobiť ešte príjemnejším a bezpečnejším miestom pre návštevníkov vďaka vybudovaniu novej oddychovej zóny na hrade, ktorá bude zabezpečená pred padajúcimi kameňmi z hradieb. Organizátori zapoja do revitalizácie aj dobrovoľníkov z miestnej komunity a zo získaného grantu pre nich zrealizujú workshopy.       

Detské Hviezdne noci Filmového klubu v Bytči sú multižánrovým festivalom pre deti, ktorý bude plniť nielen zábavnú, ale aj vzdelávaciu funkciu. Deti v rámci neho zažijú štyri dni plné filmu, divadla, literatúry, hudby a výtvarného umenia. Osvoja si zručnosti využiteľné aj v ich bežných školských alebo mimoškolských aktivitách.       

Cieľom projektu z obce Švošov je vybudovať priestor pre chov lesných zvierat, konkrétne daniela škvrnitého a muflóna lesného. Obecný úrad v spolupráci s dobrovoľníkmi postaví oplotenie v prenajatej lokalite nad obcou a vytvorí kvalitný a bezpečný priestor pre zvieratá, čo umožní do obce pritiahnuť turistov a ponúkne širokej verejnosti možnosť pozorovať zvieratá pri pasení a kŕmení.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2017
V roku 2017 ožije ďalších 23 zelených oáz po celom Slovensku
Revitalizácia parku, obnova náučného chodníka, vytvorenie komunitnej záhrady a ďalšie ekologické projekty sa zrealizujú vďaka grantovému programu Zelené oázy. V 11. ročníku, ktorý vyhlásila Nadácia Ekopolis a spoločnosť SLOVNAFT, a. s., získalo podporu 23 projektov v celkovej výške 56 000 eur.
viac
07.11.2017
Občania môžu podporiť projekt Ozeleňme mesto Levice
Mesto Levice postúpilo do ďalšieho verejného hlasovania v rámci grantového programu Komunitné granty 2017 s podnázvom 80 000 eur pre komunity, kde to žije Nadácie VÚB.
viac
29.11.2017
Z Komunitných grantov vznikne Montessori dielnička i ihrisko pre deti
Obyvatelia miest a obcí v Nitrianskom kraji vybrali tri projekty, ktoré získajú grant 3000 eur na realizáciu nápadu zameraného na zlepšenie komunitného života v kraji.
viac
26.11.2018
Začína hlasovanie o 200-tisícovú podporu pre 32 komunitných nápadov
Ľudia, ktorým nie je ľahostajné verejné dianie vo svojom okolí, môžu oddnes prideliť hlas niektorému z 8 komunitných projektov v každom z 8 krajov Slovenska. Rozhodnú tak o tom, medzi ktoré verejnoprospešné aktivity rozdelí Nadácia VÚB 200 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %