Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
08.03.2018 11:50

Tri tucty ruží ako prejav úcty i poďakovania za prácu a obetavosť


Snímka: (st)


V zariadení pre seniorov - v Domove dôchodcov Santovka – sa pri príležitosti MDŽ konala malá, neformálna, ale o to milšia slávnosť. Starosta Santovky Ľubomír Lőrincz sa ženám – pracovníčkam zariadenia - poďakoval za ich náročnú a obetavú prácu.


„Tieto ruže sú symbolom mojej úcty k vám, našim ženám a pracovníčkam nášho zariadenia. Ďakujem vám za vašu obetavosť, ochotou, láskavosť ale i humor a dobrú náladu, vďaka ktorej tu naši seniori našli to, čo potrebujú: istotu, bezpečie, pokoj a starostlivosť. Vaša práca je ľudsky nesmierne náročná. Hlboko si ju vážim a ďakujem vám za ňu,“ povedal vo svojom príhovore starosta Ľubomír Lőrincz.

Zariadenie pre seniorov – Domov dôchodcov  Santovka – sídli v bývalom klasicistickom kaštieli rodu Nyáryovcov, ale jeho pôvod je poznať už iba podľa prednej fasády.

Riaditeľka Domova dôchodcov Santovka Mgr. Jana Chrobáková: „Naše zariadenie pre seniorov prešlo v roku 2010  rozsiahlou rekonštrukciou a dostavbou, kde okrem navýšenia kapacity na 88 miest,  získalo bezbariérové, nové  priestory“.

V súčasnosti sa zariadenie skladá sa z hlavnej budovy, v ktorom sa nachádzajú dve dvojlôžkové, tri trojlôžkové a jedna jednolôžková izba s vlastným sociálnym zariadením.

V kaštieli sa nachádza spoločenská miestnosť, rehabilitácia, miestnosť pracovnej terapie, kancelária hlavnej a sociálnej sestry ako aj kancelária pre administratívnu činnosť.

Z hlavnej budovy prepojovacou chodbou klienti prechádzajú do dvojposchodovej  budovy v ktorej sa nachádza 13 dvojlôžkových a 8 trojlôžkových  izieb s vlastným sociálnym zariadením, s  balkónom alebo východom na priestrannú terasu. Izby sú situované do parku. Klientom sú k dispozícii tri spoločenské priestory na každom poschodí, priestranná jedáleň. V spoločenských priestoroch je klientom k dispozícii knižnica s beletriou, náučnou literatúrou, TV prijímač.

Počas návštevy Zariadenia pre seniorov - Domov dôchodcov Santovka minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter  vysoko ocenil prácu jeho zamestnancov, pretože je veľmi ťažká a často nie je ani dostatočne zaplatená.

V popredí zľava riaditeľka Domova dôchodcov Santovka Mgr. Jana Chrobáková, starosta Santovky Ľubomír Lőrincz a minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter.

 ,,Práve morálny kredit spoločnosti je aj v tomto regióne mimoriadne dôležitý. Je to najstaršie zariadenie v celom Nitrianskom samosprávnom kraji, v októbri oslávi 65 rokov svojho založenia. Pred šiestimi rokmi prešlo relatívne veľkou úpravou, rozširuje sa počet klientov a dnes je vzorovým zariadením. Práca v takomto zariadení je najmä o srdiečku a jeho zamestnancom patrí veľká vďaka," zhodnotil minister Richter.

Autor: (st)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.01.2018
Starosta Anton Emrich vidí možnú spoluprácu so župou pri senioroch
Ústretovejšiu spoluprácu pri zariadeniach pre dôchodcov očakáva starosta obce Moravský Svätý Ján Anton Emrich od nového vedenia Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), s ktorým absolvoval prvý kontakt.
viac
06.05.2019
Na požiadavku dôchodcov spravia v meste petangové ihrisko
Žiarski seniori chcú svoj voľný čas tráviť aktívne, a tak sa miestna samospráva rozhodla, že im v centre mesta vybuduje petangové ihrisko.
viac
04.07.2019
Barokový mostík v Stupave v rekonštrukcii
Bratislavský samosprávny kraj revitalizuje park stupavského kaštieľa, kde sídli župný Domov sociálnych služieb a zariadenie pre seniorov. Park z 18. storočia je národnou kultúrnou pamiatkou, má prírodno-krajinársky ráz a tvorí celok s okolitými lesmi.
viac
08.08.2022
BBSK pokračuje s projektom výstavby zariadenia sociálnych služieb v Krupine
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) pokračuje s projektom výstavby nového zariadenia sociálnych služieb v Krupine. Ako potvrdila hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková, tento projekt je v štádiu prípravy projektovej dokumentácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %