Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
01.07.2018 03:59

Tribečské múzeum pripravilo prázdninové Leto v múzeu


Tribečské múzeum v Topoľčanoch


Tribečské múzeum v Topoľčanoch pripravilo pre kolektívy detí, ale aj individuálnych detských návštevníkov, pokračovanie prázdninového podujatia Leto v múzeu VI. Podujatie Naprieč časom bude denne sprístupnené počas letných prázdnin do 31. augusta v priestoroch múzea.


"Formou pracovného listu s otázkami približuje prírodné pomery, históriu a geografiu topoľčianskeho regiónu a prebiehajúce výstavy, ktorých prehliadka je súčasťou podujatia. Tvorivé schopnosti si môžu návštevníci vyskúšať v dielničke pri výrobe predmetov z rôznych materiálov. Prostredníctvom rôznych výtvarných techník sa môžu pokúsiť zobraziť najzaujímavejšie predmety z prebiehajúcich výstav a expozície," informoval Ľubomír Opáth z Tribečského múzea.       

Okrem tvorivej dielničky zahŕňa program podujatia aj prehliadku expozície Príroda stredného Ponitria, výstavy Spomienky na Zambiu a od 7. júla výstavu Spomienky na prvú republiku. Tá je pripravená pri príležitosti stého výročia vzniku ČSR a prináša pohľad na viaceré oblasti života a udalosti súvisiace s prvým spoločným štátom Čechov a Slovákov. Návštevníci budú mať možnosť oboznámiť sa s archívnymi dokumentmi, ako sú nariadenia, vyhlášky, letáky, uniformami a výzbrojou československých legionárov, pamätnými medailami. Samostatné časti budú venované školstvu, doprave a kultúrnemu životu v bývalej Československej republike.       

Hlavnými cieľmi podujatia Leto v múzeu VI je zvyšovať povedomie obyvateľstva o kultúrnom bohatstve, prehlbovať vedomosti a zručnosti z prírodovedných a spoločenskovedných oblastí a rozvoj estetického cítenia. Dĺžka programu je približne 1,5 hodiny, termín návštevy je potrebné vopred dohodnúť.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.11.2019
Múzeum pripravilo prednášky i tvorivé dielne pre klientov ZSS
Výstavou predmetov zhotovených klientmi zariadenia sociálnych služieb (ZSS) počas tvorivých dielní ukončilo Tribečské múzeum v Topoľčanoch projekt Dvere múzea dokorán II., ktorý realizovalo v spolupráci so ZSS V kaštieli Horné Obdokovce.
viac
11.03.2022
Tribečské múzeum predstaví jaskyne na Slovensku i v regióne
Najznámejšie jaskyne na Slovensku a najmä v okrese Topoľčany predstavuje Tribečské múzeum v Topoľčanoch. Výchovno-vzdelávacie podujatie Jaskyne v našom regióne je svojou štruktúrou určené deťom materských škôl a žiakom prvého stupňa základných škôl.
viac
27.02.2023
Tribečské múzeum vyhlásilo výtvarnú súťaž s veľkonočnou tematikou
Tribečské múzeum v Topoľčanoch vyhlásilo výtvarnú súťaž Krása veľkonočnej pohľadnice. Určená je pre deti materských škôl, žiakov prvého stupňa základných škôl a žiakov špeciálnych základných škôl v okrese Topoľčany.
viac
22.01.2024
Tribečské múzeum predstavuje deťom využitie liečivých rastlín
Tematiku rastlín s liečivými účinkami približuje podujatie Čaro byliniek v zime. V spolupráci s Nitrianskym samosprávnym krajom ho vo svojich priestoroch pripravilo Tribečské múzeum v Topoľčanoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %