Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
14.11.2018 10:25

Trnavská župa si pripomenie výročie udalostí Novembra ´89 dňom otvorených dverí


Ilustračný výrez plagátu


Trnavská župa prvýkrát otvorí svoje brány pre širokú verejnosť. Pri príležitosti pripomenutia si udalostí Novembra ´89 pripravil Úrad TTSK Župný deň otvorených dverí.


Pre návštevníkov bude pripravená prehliadka priestorov Úradu TTSK s programom tak pre dospelých, ako aj detí. Súčasťou pripomenutia si výročia novembrových udalostí bude odovzdanie Ceny slobody Antona Srholca, ktorou trnavský župan ocení vybrané osobnosti verejného života.

„Otvárame trnavskú župu ľuďom. Preto sme pripravili prvý deň otvorených dverí a aj takto sa snažíme vtiahnuť ľudí viac do života nášho kraja. Priblížime im, ako reálne funguje župný úrad, odprezentujeme prácu našich študentov z odborných škôl a pripravili sme program aj pre tých najmenších,“ povedal Peter Markovič, riaditeľ kancelárie trnavského župana.

Trnavský samosprávny kraj tento rok po prvýkrát odovzdá aj Cenu slobody Antona Srholca. Trnavský župan Jozef Viskupič ocení vybrané osobnosti za mimoriadny prínos k ochrane ľudských práv, k upevneniu demokracie a právneho štátu, alebo za prejavy mimoriadnej občianskej statočnosti s nadregionálnym významom. 

„Ocenením osobností chceme poukázať na odkaz života Antona Srholca, ktorým je šírenie myšlienok hodnôt slobody, demokracie a ľudských práv. Preto sme sa rozhodli, prvykrát, odovzdať túto cenu, a to symbolicky práve 17. Novembra, v Deň boja za slobodu a demokraciu,“ doplnil P. Markovič.

Súčasťou série podujatí pripomenutia si udalostí Novembra ´89 je aj koncert Pocta slobode. Na Trojičnom námestí zahrá Dano Heriban s projektom Čosi úsmevné a skupina Korben Dallas.

Autor: (ts-ttsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2018
Slovenský národný archív v sobotu otvára brány verejnosti
Pri príležitosti Medzinárodného dňa archívov všetkých srdečne pozývame na DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ SLOVENSKÉHO NÁRODNÉHO ARCHÍVU, ktorý sa bude konať v SOBOTU 16. JÚNA 2018 od 9. do 17. hodiny v priestoroch archívu na Drotárskej ceste č. 42 v Bratislave.
viac
15.01.2019
Trnavská župa spúšťa projekt participatívneho rozpočtu
Prostredníctvom neho budú môcť obyvatelia kraja, ako aj občianske združenia a neziskové organizácie, navrhovať a rozhodovať o tom, ktoré projekty sa v rámci participatívneho rozpočtu v roku 2019 budú realizovať.
viac
05.10.2019
Trnavská župa bude spolupracovať s vysokými školami
Predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič podpísal memorandum o spolupráci s 2 univerzitami a 1 fakultou, ktoré pôsobia v trnavskej župe – Trnavskou univerzitou, Univerzitou sv. Cyrila a Metoda a Materiálovotechnologickou fakultou Slovenskej technickej univerzity so sídlom v Trnave.
viac
02.07.2020
V Karloveskej lodenici bude v sobotu Deň otvorených dverí
Karloveská lodenica pozýva verejnosť na deň otvorených dverí (DOD) a otvorenie sezóny po obmedzeniach spôsobených koronakrízou. V sobotu (4. 7.) od 10.00 h do 16.00 h v areáli Klubu vodných športov (KVŠ) Karlova Ves chystajú organizátori program pre deti i dospelých.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %