Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
08.10.2019 11:10

Turistický vláčik Záhoráčik vypravia na posledné jazdy sezóny


Snímka zdroj: Bratislavské noviny


Počas najbližšieho víkendu bude posledná možnosť využiť turistický vláčik Záhoráčik a odviezť sa ním na peší výlet či cyklotúru po Záhorí. Tak ako počas predchádzajúcich víkendov a sviatkov možno v sobotu a nedeľu (12. - 13. 10.) využiť tri spoje denne.


Vlak premávajúci na trati zo Záhorskej Vsi do Plaveckého Podhradia je uspôsobený na prepravu bicyklov, v Zohore má prípoje do a z Bratislavy. Prvý spoj vyráža o 8.20 h zo Záhorskej Vsi.       

Na trati platia cestovné preukazy Bratislavskej integrovanej dopravy (BID), okrem poplatkov za prevoz bicyklov, aj zľavová turistická karta Bratislava Card City & Region.       

Záhoráčik premáva už tretiu sezónu. V prvej sa ním zviezlo takmer 8100 cestujúcich, v minulom roku ich bolo vyše 8250, odhady hovoria približne o rovnakých číslach aj v rámci tejto sezóny.       

Projekt spustil Bratislavský samosprávny kraj v roku 2017 v spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK), ako aj so Železnicami Slovenskej republiky (ŽSR).      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.12.2017
Posledná jazda Malokarpatským expresom
Prvá sezóna zážitkového autobusu „Malokarpatský expres“, ktorý začal premávať 15. septembra 2017 z Bratislavy do turistického regiónu Malých Karpát, sa blíži ku koncu.
viac
28.08.2018
Nezmeškajte poslednú možnosť odviezť sa legendárnou električkou či cyklautobusom
Ak ste náhodou počas leta nestihli, zabudli alebo z iného dôvodu neskúsili jazdu trenčianskou električkou či modrým autobusom s cyklovozíkom máte na to čas do nedele 2. septembra 2018, kedy bude oficiálne ukončená víkendová letná jazda električky i jazdy cykloautobusov.
viac
27.04.2019
Vláčik Záhoráčik začína tretiu sezónu
Cykloturistický vlak Záhoráčik aj so špeciálnym cyklovozňom štartuje posledný aprílový víkend už svoju tretiu sezónu. Voziť turistov bude každú sobotu, nedeľu a počas sviatkov až do polovice októbra.
viac
30.09.2020
Letný vlak Záhoráčik prepravil túto sezónu takmer 6000 cestujúcich
Náučný chodník Plavecký kras, výhľad na panorámu Malých Karpát, či Plavecký hrad. To je len malý výber z atrakcií, ktoré mohli vidieť návštevníci Záhoria ak cestou za krásami tohto regiónu využili Letný vlak Záhoráčik.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %