Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
28.01.2018 05:28

Úspešný projekt ďalšieho cyklochodníka na Sekčove


Sídlisko Sekčov v Prešove.


Mesto Prešov získalo ďalšiu dotáciu. Nenávratný príspevok z operačného programu Integrovaný regionálny operačný program (IROP) tentoraz podporí vybudovanie ďalšieho cyklochodníka na Sekčove.


Prešov získal vyše 105 000 eur na realizáciu projektu „Cyklochodník ulica Sekčovská (od L. Novomeského po Šalgovík)”. Vďaka Európskej únii tak v Prešove pribudne takmer 850 metrov obojsmerného chodníka pre cyklistov.

V rámci tejto dotácie bude v danej lokalite súčasne vybudovaných tiež vyše 272 metrov jednosmernej komunikácie na už existujúcej vozovke. Tá bude určená iba pre nemotorovú dopravu a má veľký význam, nakoľko bude napojená na už existujúci cyklochodník a vytvorí tým súvislú sieť cyklotrás mestskej funkčnej oblasti.    

Cieľom projektu je zvýšenie atraktivity a prepravnej kapacity cyklistickej dopravy prostredníctvom vybudovania samostatnej a bezpečnej cyklistickej komunikácie,  realizácie opatrení na upokojovanie dopravy a tiež realizácie aktivít zameraných na propagáciu cyklistickej dopravy.

Mesto vlani už získalo dotáciu vo výške 1 463 000 eur na cyklocestu „Cykloželeznička Prešov – Zlatá Baňa – I. etapa“, ktorá sa už začína realizovať. Rovnako boli podporené aj projekty cyklochodníkov "Mestska hala – Wilec horka" a "Masarykova" (medzi ulicami Kuzmányho a Hurbanistov ), kde sa s realizáciou začne v jarných mesiacoch tohto roka. Okrem toho je v procese hodnotenia aj projekt cyklochodníka na ulici Kúpeľnej (po areál VŠ). 

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.04.2020
Skalica pokračuje v regenerácii verejného priestranstva
Mesto Skalica pokračuje v projekte s názvom Regenerácia vnútrobloku sídliska na ulici Mallého. V rámci Integrovaného regionálneho operačného programu bola mestu Skalica schválená dotácia na účel zveľadenia prostredia.
viac
26.05.2020
Nový cyklochodník Mlynský náhon má netradičné značenie
Nový cyklochodník spájajúci centrum mesta Prešov s cyklotrasou pri Toryse, ktorého stavba je v týchto dňoch vo finálnej fáze, má netradičnú podobu.
viac
07.07.2020
V L. Mikuláši pribudne ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy
Mesto Liptovský Mikuláš plánuje v budúcom roku vybudovať ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy v dĺžke takmer pol kilometra. Na stavebné práce získala radnica 88 000 eur z externých zdrojov.
viac
13.10.2020
Mesto vykupuje pozemky na centrálny mestský park
Do konca roka chce mesto Prešov získať ďalšiu časť pozemkov na okraji sídliska Sekčov. Ako uviedol hovorca mesta Vladimír Tomek, v budúcnosti tam má vyrásť centrálny mestský park.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %