Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
24.05.2019 02:25

Už budúci týždeň sa môžete zapojiť do Jarnej kvapky krvi


Ilustračný výrez plagátu


Posledný májový týždeň budú zamestnanci Trenčianskej župy i obyvatelia kraja opäť pomáhať. Široká verejnosť môže prísť darovať vzácnu červenú tekutinu v rámci spoločného odberu krvi na Úrad Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) alebo do jednej z troch župných nemocníc.


O roku 2014 sa spoločného organizovaného odberu krvi v priestoroch Úradu TSK zúčastnili okrem župných zamestnancov aj členovia viacerých dobrovoľných hasičských zborov pôsobiacich v kraji, zamestnanci centier sociálnych služieb, knižníc a múzeí v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK či študenti a učitelia župných stredných škôl. Premiérovo darovať krv a prispieť tak k záchrane života sa tento rok odhodlali aj členovia Slovenskej pátracej služby, ktorí s pomáhaním majú bohaté skúsenosti. Ďalšou zaujímavou novinkou, s ktorou prichádza Jarná kvapka krvi Trenčianskeho samosprávneho kraja je limitovaná edícia tričiek určená pre každého, kto príde vzácnu tekutinu darovať do priestorov župného úradu.

Nezabudnite! Prísť darovať krv a pomôcť tým, ktorí to naozaj potrebujú, môžete v stredu 29. mája 2019 v čase od 8.00 h do 10.00 h v priestoroch Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja. V ten istý deň od 6.00 h aj v Nemocnici s poliklinikou (NsP) Myjava. Darcovia, ktorým nevyhovuje stredajší termín ani miesto konania odberu krvi, krv darovať o deň skôr v utorok 28. mája 2019 od 6.00 h v NsP Považská Bystrica alebo NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach. V poradí 9. spoločný odber krvi Trenčianskeho samosprávneho kraja sa tradične koná v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR a tromi župnými nemocnicami.

Viac informácií o príprave na darovanie krvi nájdete na webových stránkach Národnej transfúznej služby SR.

Autor: (ts-tsk-Mgr. Matej Plánek)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2018
Blíži sa Jesenná kvapka krvi TSK. Kde, kedy a ako možno darovať krv?
Už o necelé dva týždne sa študenti stredných škôl, dobrovoľní hasiči, zamestnanci Trenčianskeho samosprávneho kraja a jeho organizácií či široká verejnosť spoja pre dobrú vec. Na pôde Trenčianskej župy a v troch nemocniciach v jej správe sa o niekoľko dní uskutoční spoločný odber krvi.
viac
22.03.2019
O dvestotisíc eur sa zatiaľ uchádzajú tri okresy, šanca uspieť je stále veľká
Posledné dva marcové týždne ešte stále ponúkajú možnosť zapojiť sa do tretieho ročníka Participatívneho-komunitného rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja (PaKR TSK). Šancu premeniť svoj originálny nápad na skutočnosť využili zatiaľ len žiadatelia z troch okresov Trenčianskeho kraja.
viac
15.07.2019
Župa rozdelí financie na podporu zážitkového vzdelávania a kultúry
Druhé kolo predkladania žiadostí o finančný príspevok na podporu tematického zážitkového vzdelávania a kultúry z dielne Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa uzavrelo v posledný májový deň. Na župný úrad dorazilo spolu 31 žiadostí.
viac
08.05.2021
Poďakovanie hasičom za ich celoročnú pomoc
Trenčiansky samosprávny kraj na čele s predsedom Jaroslavom Baškom pri príležitosti Sviatku sv. Floriána ako patróna hasičov ďakuje všetkým profesionálnym i dobrovoľným hasičom za to, že sú v každej chvíli pripravení pomáhať a podať pomocnú ruku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %