Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
22.04.2017 09:32

V synagóge v Šahách v pondelok otvoria výstavu Sedím na vedení a je mi dobre


Synagóga na Námestí Bélu Bartóka v Šahách.


Výstavu Life energia s názvom Sedím na vedení a je mi dobre, ktorá je spojená s fotografickou súťažou pre návštevníkov, spustia v šahanskej synagóge v okrese Levice v pondelok (24.apríla).


      Organizátorom výstavy je Regionálne osvetové stredisko (ROS) Levice v spolupráci s mestom Šahy. "Výstava unikátnym spôsobom približuje problematiku elektrických vedení v krajine a hrozbu, ktorú predstavujú pre vtáctvo. Zároveň prezentuje riešenia a opatrenia, ktoré sa aktuálne na ochranu vtákov vykonávajú," vyjadrila sa projektová manažérka ROS Levice Helena Longauerová.       

Podľa jej ďalších slov v rámci výstavy je k dispozícii aj 3D expozícia, ktorá návštevníkom umožňuje, posadiť sa na drôty skutočného elektrického vedenia, odfotografovať sa s ilúziou letiacich vtákov a oblohy vysoko nad zemou a zapojiť sa do fotografickej súťaže o zaujímavé ceny, zdieľaním svojich fotografií na sociálnych sieťach s označením #sedimnavedeni.       

Výstava je jednou z aktivít LIFE projektu „Energia v krajine“, ktorú s podporou Európskej únie vykonáva Ochrana dravcov na Slovensku spolu so svojimi partnermi. Výstava potrvá do 13. mája.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.10.2017
Výstava Saag 780 má priblížiť prvú písomnú zmienku o meste
Výstava Saag 780, ktorá je v týchto dňoch otvorená v Hontianskom múzeu a galérii Ľudovíta Simonyiho v Šahách, má návštevníkom priblížiť z historického hľadiska prvú písomnú zmienku o meste.
viac
14.09.2019
V Synagóge v Lučenci sprístupnia výstavu bojovníkov terakotovej armády
V obnovenej Synagóge v Lučenci sprístupnia v sobotu výstavu Terakotová armáda - odkaz prvého cisára.
viac
23.11.2019
Synagógu v meste vyhlásia za národnú kultúrnu pamiatku
Benefičnú výstavu fotografií Zdenka Dzurjanina a Yuriho Dojča Sláva a smútok slovenských synagóg otvoria vernisážou v sobotu 23. novembra o 15.00 h. Uskutoční sa pri príležitosti vyhlásenia objektu bývalej synagógy za národnú kultúrnu pamiatku.
viac
25.09.2020
Unikátne stroje Leonarda da Vinci si môže verejnosť pozrieť v lučeneckej Synagóg
Viac ako 40 replík strojov, náčrtov a diel geniálneho umelca prináša výstava Stroje Leonarda da Vinci, ktorá je od nedele 20. septembra verejnosti prístupná v lučeneckej Synagóge.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %