Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
26.04.2016 10:30

V Žiline deložovali neplatičov a neprispôsobivých ľudí


Ďalší mestský bytový dom, ktorý zdevastovali neprispôsobiví občania.


Mesto plánuje v dohľadnej dobe zbúrať ďalších šesť domov, ktoré obývajú neprispôsobiví ľudia a užívajú mestský majetok bez právneho titulu.


Mesto Žilina 1. apríla deložovali rodiny zo štyroch bytov na Bratislavskej ulici, ktoré už dlhšiu dobu odmietali platiť nájomné za pridelené mestské byty. Rovnako sa odmietali prispôsobiť aj kultúrnemu spôsobu života bežného človeka. Dôkazom asociálneho správania je zdevastovaný bytový dom č. 52 na Bratislavskej ulici, ako aj veľké znečistenie tejto lokality.

„Som primátorom všetkých Žilinčanov, ale nie je možné tolerovať asociálne správanie niektorých obyvateľov, ktorí negatívne vplývajú na naše mesto. Ak niekto odmieta platiť nájomné za mestský byt, devastuje nielen miestnosti, kde býva, ale celú bytovku až do takej miery, že je ohrozená až statika stavby, nemôže byť v postavení toho, kto si riadne plní svoje povinnosti a slušne žije ako desaťtisíce iných Žilinčanov. Preto mesto nemalo inú možnosť, ako deložovať takýchto obyvateľov,“ vyjadril sa primátor Žiliny Igor Choma.

Mesto tiež zistilo, že títo ľudia nelegálne ubytovávali v mestských nájomných bytoch ďalšie osoby. V jednoizbovom byte tak žilo viac ako 8 ľudí, čo je neprijateľné aj z hľadiska hygieny.

„Ak sa niekto otvorene odmieta prispôsobovať normálnemu spôsobu života, je absurdné, aby z daní riadne žijúcich ľudí mu bol neustále rekultivovaný byt, ktorý do roka zničí. Voči všetkým takýmto osobám budeme nekompromisne a rázne postupovať,“ dodal zástupca primátora Patrik Groma pri deložovaní neprispôsobivých občanov.

Mesto Žilina plánuje v dohľadnej dobe zbúrať ďalších šesť domov, ktoré obývajú neprispôsobiví občania a užívajú mestský majetok bez právneho titulu.

Autor: (čor)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.05.2016
Proti výstavbe náhradných bytov v Ružinove spustili petíciu
V bratislavskom Ružinove spustili petíciu proti výstavbe náhradných nájomných bytov na Astronomickej ulici, ktoré tu aj na Čmelíkovej ulici chce postaviť hlavné mesto.
viac
20.07.2016
Mesto vyplatí v tomto roku svojim nájomníkom takmer 91 000 eur
Vranov nad Topľou vyplatí v tomto roku svojim nájomníkom na preplatkoch spolu takmer 91 000 eur.
viac
17.10.2016
Mestský archív sprístupní verejnosti najvzácnejšie listiny a dokumenty
Vzácne a významné listiny a dokumenty, ako aj ďalšie zaujímavosti z Archívu mesta Košice si budú môcť záujemcovia pozrieť počas Dňa otvorených dverí v stredu 19. októbra.
viac
28.09.2023
Mesto pripravuje výstavbu nájomných bytov, prvým krokom je prieskum
Liptovskomikulášska radnica spustila prieskum zameraný na nájomné bývanie. Výsledky ukážu, o aký typ bývania majú obyvatelia záujem. Ešte v tomto roku vyberú vhodné miesto pre výstavbu. V súčasnosti diskutujú najmä o Palúdzke a o lokalite Pod Stráňami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %