Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
06.03.2018 06:28

V Bánovciach pripravujú nový projekt s medzinárodnou účasťou


Privítanie pracovnej skupiny primátorom.


V stredu 21. februára sa v zasadacej miestnosti Mestského úradu v Bánovciach nad Bebravou uskutočnilo prípravné stretnutie k plánovanému medzinárodnému projektu „Európa pre občanov – Týždeň živej kultúry občanov mladej Európy.“


Ide o zaujímavý projekt zameraný na spoluprácu partnerských krajín EÚ, ktorej súčasťou je rozvoj v oblasti kultúrno-spoločenského života. Na základe pozvania sa na ňom zúčastnili delegácie z partnerských miest z Milotíc (Česká republika), Ostrihomu (Maďarsko) a z mesta Lubliniec (Poľsko). V programe prvého stretnutia bolo oboznámenie pozvaných hostí o formách a možnostiach zapojenia sa do realizácie uvedeného projektu, v ktorom sa počíta s partnerskou účasťou krajín EÚ.

Vstupné rokovania viedol primátor mesta Marián Chovanec a riaditeľ ZUŠ Dezidera Kardoša Silvester Lavrík, ktorí predstavili zámer projektu. Ten sa má spoločne uskutočniť v Bánovciach nad Bebravou ešte v tomto roku.

K jednotlivým bodom sa následne uskutočnila rozsiahla diskusia. Za mesto Lubliniec viedol rokovanie starosta mesta Edward Maniura, za Ostrihom László Engelbrecht a za Milotice Josef Levek. Výsledkom prípravných rokovaní je záujem participovať na plánovanom projekte.

Definitívne rozhodnutie o rozsahu spolupráce padne až po oboznámení poslancov miestnych zastupiteľstiev všetkých zainteresovaných miest s obsahom a cieľmi projektu. Podrobné informácie o projekte budú zverejnené po dohodnutí konkrétnych výstupov prípravných tímov, ktoré sa zúčastnili na prvom rokovaní.

Obecné noviny č. 9-10/2018

Autor: (msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.08.2016
Bratislava vďaka projektu RESIN zistí, ako je pripravená na zmenu klímy
Hlavné mesto by malo spoznať, ako je pripravené na negatívne dosahy zmeny klímy. Bratislava sa totiž stala partnerom projektu Európskej únie RESIN.
viac
03.07.2017
Rómovia ako ľudské zdroje
Rómovia sú ekonomickým potenciálom i sociálnym kapitálom pre starnúcu Európu. To je hlavné posolstvo medzinárodného projektu „Meníme diskurz, meníme prax: RARE – Rómovia ako ľudské zdroje“, ktorý jeho zástupcovia predstavili na dnešnej tlačovej konferencii.
viac
15.10.2019
Využívanie informačných systémov, práca s dátami je výzvou aj pre kontrolórov
Mnohé projekty informatizácie verejnej správy sú nehospodárne a neefektívne, čo potvrdzujú skúsenosti slovenských kontrolórov. Aktívna práca s informáciami je však výzvou dnešnej doby a kontrolné úrady môžu prispieť k lepšiemu manažovaniu IT projektov.
viac
16.07.2021
Vzniká Národné kompetenčné centrum pre sociálne inovácie
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny ako gestor čerpania financií z Európskeho sociálneho fondu (ESF) spúšťa projekt pre založenie Kompetenčných centier pre sociálne inovácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %