Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
10.04.2017 10:15

V Barci vyrástol moderný športový stánok


YESS CENTRUM Košice.


Jednou z priorít napĺňania titulu Košice - Európske mesto športu 2016 bolo budovanie moderných športových zariadení. V tejto aktivite Košice úspešne pokračujú aj v tomto roku.


Dôkazom je nová multifunkčná telocvičňa v Barci na Abovskej ulici, ktorú dnes (10. apríla 2017) o 8. hodine slávnostne otvoril košický primátor Richard Raši. 

Novootvorený športový stánok bude súčasťou športového komplexu, slúžiaceho pre žiakov i verejnosť. Ako prvá otvorí svoje brány menšia z dvoch telocviční, ktorú bude v dopoludňajších hodinách prioritne využívať miestna základná škola a popoludní bude okrem krúžkov k dispozícii aj verejnosti ako bedmintonová a tenisová hala. Telocvičňa má rozmery 16 x 31 metrov a jej výstavba stála 800 tisíc eur.

Po dokončení druhej haly s rozmermi 25 x 45 m dosiahnu náklady na vybudovanie celého športového komplexu v Barci 2,7 milióna eur, v plnej výške budú uhradené investorom. Väčšia hala bude mať tribúnu pre 800 divákov, pričom jej kapacita sa bude dať rozšíriť na 1500 divákov. Určená bude na basketbal, volejbal, futsal, hádzanú a floorbal pre kluby a verejnosť. Obidve športové haly budú bezbariérové a prispôsobené väčšiemu množstvu športov, s priestorom pre pánske a dámske šatne, trénerov, posilňovňu, bufet, požičovňu náradia a kancelársky priestor pre nájomcu. Investor v prednej časti vstupu postaví detský park s elektrostanicou na nabíjanie mobilov a vybuduje 25 parkovacích miest.

Primátor mesta Košice Richard Raši o otvorení novej telocvične hovorí: „Hoci sme štafetu Európskeho mesta športu odovzdali ďalej, vo vytváraní športového ducha mesta pokračujeme. Každé nové športovisko, ktoré otvoríme, môže priviesť k športovaniu mladé talenty. Tento moderný komplex v Barci zefektívni hodiny telesnej výchovy a zároveň bude lákadlom pre širokú verejnosť, ktorá tu bude môcť aktívne tráviť voľné chvíle." 

Mesto zverilo pozemok pre výstavbu telocviční Mestskej časti Košice - Barca, ktorá podpísala zmluvu s firmou Yess Sportcentrum s. r. o. cez inštitút osobitného zreteľa za jedno euro, aby namiesto telocvične, ktorú muselo mesto zbúrať pre poškodenú statiku, súkromný investor postavil v tejto mestskej časti jednu telocvičňu pre školu a druhú najmä pre verejnosť.

 

Autor: (Jozefína JAROŠOVÁ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.08.2020
Mesto Malacky má k dispozícii vládnu dotáciu na športovú arénu
Vládnu dotáciu vo výške 1,5 milióna eur na výstavbu multišportovej arény v Malackách má samospráva na účte. Mesto o tom informuje na svojom webe.
viac
13.01.2021
Nová Baňa vyhlásila súťaž na predaj pozemku a výstavbu bytového domu
Mesto Nová Baňa vyhlásilo obchodnú verejnú súťaž na predaj stavebného pozemku. Podmienkou samosprávy je, že súkromný investor na ňom postaví nový bytový dom.
viac
15.03.2021
Areál ŠKP v Dúbravke majú obnoviť a dobudovať na športový komplex
Na mieste chátrajúceho areálu Športového centra polície v bratislavskej Dúbravke by mal vzniknúť moderný športový komplex, v ktorom popri zachovanom futbalovom štadióne vyrastie dvojpodlažná hala pre loptové a úpolové športy, atletický štadión i strelnica.
viac
18.02.2022
Žilinská župa prišla so zámerom špičkovej hokejovej haly
Rodí sa nová nádej pre športové talenty. Žilinská župa prišla so zámerom špičkovej hokejovej haly, ktorá je zároveň riešením, ako sa vysporiadať s nedostavaným, desaťročie chátrajúcim skeletom v kraji.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %