Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
02.09.2016 11:19

V Brodne oslávili 95. výročie založenia dobrovoľného hasičského zboru


Zástupca primátora Patrik Groma a poslanci mestského zastupiteľstva v Žiline Ján Púček a Ján Pažický s dobrovoľnými hasičmi z Brodna.


Jubilejný 20. ročník hasičskej súťaže a 4. ročník súťaže o putovný pohár DHZ prilákal do Brodna množstvo ľudí.


Miestna časť Žiliny v Brodne žila v auguste hasičmi. V polovici augusta Dobrovoľný hasičský zbor v Brodne zorganizoval počas víkendu už tradičný 20. ročník hasičskej súťaže a 4. ročník súťaže o putovný pohár DHZ Brodno, na ktorom sa zúčastnilo množstvo nadšencov hasičského športu. Nasledujúcu sobotu miestni oslávili 95. výročie vzniku Dobrovoľného hasičského zboru v Brodne.

Na 20. ročníku hasičskej súťaže a 4. ročníku súťaže o putovný pohár DHZ Brodno sa zúčastnil aj zástupca primátora Žiliny Patrik Groma a poslanci mestského zastupiteľstva Ján Púček a Ján Pažický. „Mesto Žilina bude podporovať dobrovoľné hasičstvo. Chceme, aby naša mládež trávila čas zmysluplne a nie doma pri počítačoch,“ dodal Patrik Groma.

Dobrovoľný hasičský zbor v Brodne na oslavy svojho 95. výročia založenia pozval viac ako 80 hostí, medzi ktorými bol aj zástupca primátora Anton Trnovec a poslanci mestského zastupiteľstva Ján Púček a Ján Pažický. „Dobrovoľný hasičský zbor v Brodne má dlhoročnú tradíciu, ktorú treba zachovávať pre ďalšie generácie. Preto som rád, že mladí majú záujem pokračovať v dobrovoľnom hasičstve,“ dodal Anton Trnovec.

 

Autor: (čor)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.08.2016
Dobrovoľní hasiči pripravili nočnú súťaž v požiarnom útoku
V nedeľných skorých ranných hodinách sa na futbalovom ihrisku v obci Malinová v okrese Prievidza skončila  regionálna nočná súťaž dobrovoľných hasičských zborov (DHZ).
viac
18.07.2017
Najlepších dobrovoľných hasičov na Slovensku majú v Kútoch
Víťazstvo z tohtoročných Majstrovstiev Slovenska dobrovoľných hasičských zborov si v kategórii mužov aj žien odnášajú dobrovoľní hasiči z Kútov v okrese Senica.
viac
15.08.2019
Dobrovoľní hasiči v Šali-Veči oslávia 140. výročie svojej existencie
Ukážkami výstroja i zásahovej techniky oslávi Dobrovoľný hasičský zbor v šalianskej mestskej časti Veča 140. výročie svojej existencie. V rámci osláv pripravili dobrovoľní hasiči v sobotu (17. 8.) program aj pre verejnosť.
viac
08.08.2022
Vždy budeme stáť na strane dobrovoľných hasičov
Mestá a obce budú vždy stáť na strane dobrovoľných hasičských zborov. Počas tradičnej Hasičskej nedele v Múzeu liptovskej dediny v Pribyline to uviedol predseda ZMOS a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %