Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
01.06.2017 12:14

V centre mesta bude dvojdňový festival Dni humoru na Spiši


Pozvánka.


Najväčšie šošovkovité námestie v strednej Európe nachádzajúce sa v Spišskej Novej Vsi sa od piatka 2. júna stane dejiskom festivalu Dni humoru na Spiši. Pre divákov je pripravený program plný spevu, tanca, hovoreného slova, ale najmä humoru.


"Tretí ročník festivalu sme venovali všetkým generáciám, chceme, aby sa usmievali seniori i tí najmenší. Piatkové dopoludnie sme venovali našim deťom, ktoré si budú môcť užiť program pred historickou Redutou. Žiaci všetkých základných škôl majú možnosť osláviť svoj sviatok s dobrou náladou. Od deviatej hodiny na nich čaká bohatý program. Začíname komediálnou Family show Sranda banda," uviedla hlavná organizátorka podujatia Andrea Jančíková. Na deti čakajú aj tancujúce psy, bublinová šou, cirkusové predstavenie či tanečníci.      

Do podujatia sa zapájajú aj viaceré organizácie z mesta, ktoré si pripravili rôzne prezentácie a tvorivé dielne. Zabaviť sa je možné i s bábkami Bábkového divadla spod Spišského hradu. Program pripravila aj Horská záchranná služba, Správa Národného parku Slovenský raj či miestny kynologický klub. Súčasťou piatkového programu bude aj vystúpenie Jozefa Banáša a skupiny Aya, ale i divadelné vystúpenia.      

V rámci festivalu sa uskutoční aj uvedenie do života Strett/Spiš art galérie. "Týmto projektom sme chceli nielen esteticky upraviť veľmi zle pôsobiace steny objektov pri dome služieb, ale hlavne ponúknuť návštevníkom mesta ďalšiu atrakciu. Tá má zároveň zviditeľniť tvorbu významného maliara Jozefa Hanulu, ktorý žil a tvoril v našom meste a v Galérii umelcov Spiša sa nachádza stála expozícia s jeho dielami," uviedla spoluautorka projektu Miroslava Bukovinská.      

V sobotu (3. 6.) sa na pódiu pred Redutou predstaví skupina Ščamba, český imitátor Petr Jablonský sa vystrieda s Ľudovou hudbou Romana Barabasa či pesničkárom Jankom Kulichom. Večer vystúpia kapely Lojzo a Funny Fellows. Ako doplnila Jančíková, návštevníci budú mať možnosť ochutnať vína od slovenských vinárov z takmer všetkých vinohradníckych oblastí Slovenska v rámci Villa Nova Wine Fest.      

Podujatie sa koná aj vďaka podpore Košického samosprávneho kraja v rámci programu Terra Incognita.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.02.2017
Gajdošské fašiangy prinesú pochôdzku obcami aj zabíjačky
Medzinárodné stretnutie gajdošov a gajdošských hudieb s názvom Gajdošské fašiangy, ktoré sa každoročne konajú v obciach ležiacich na úpätiach Pohronského Inovca, oslávi tento rok svoje 30. výročie.
viac
03.04.2017
Týždeň slovenského filmu
Týždeň slovenského filmu prinesie bratislavským divákom kolekciu minuloročných domácich titulov pohromade na jednom mieste a umožní dohnať resty, ktoré sa filmovým fanúšikom mohli vlani nazbierať.
viac
05.06.2017
Prípravy na 52. ročník Folklórnych slávností pod Poľanou vrcholia
Najnavštevovanejšie kultúrne podujatie Podpoľania, 52. ročník Folklórnych slávností pod Poľanou v Detve sa blíži, mesto dolaďuje organizačné prípravy. Festival sa rozozvučí v Detve od štvrtku 6. júla v Dome kultúry A. Sládkoviča a od piatku 7. do nedele 9. júla 2017 v areáli prírodného amfiteátra.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %