Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
29.08.2017 09:10

V centre mesta otvorili pumptrackovú dráhu pre bajkerov


Snímka zdroj: (tasr).


V Novákoch otvorili pumptrackovú dráhu. Na špeciálnom športovisku nájdu športové vyžitie bajkeri, ktorí tam môžu trénovať koordináciu a techniku jazdy.


"Chodili sme po rôznych bikeparkoch po Slovensku a chceli sme mať niečo bližšie, pretože všetko je vzdialené. Chceli sme hlavne spraviť niečo pre rozvoj detí, rozvoj mladých talentov. V dnešnej dobe to nie je rozvinutý šport, chceli sme ho preto priniesť aj do nášho mesta," povedal bajker Marek Gunda.       

Spomenul, že s kamarátmi pred tým, keď boli menší, jazdili na vlastných tratiach, stavali si ich v lesoch. "Časom sa začali na Slovensku otvárať bikeparky, chodili sme do bikeparku v Kálnici, tam sme vlastne videli veci, ktoré sme chceli priniesť k nám," doplnil.         

Pumptracková dráha je určená predovšetkým pre horské bicykle a bicykle BMX, tá s asfaltom aj pre kolobežky a skejtbordy, čím by sa mala stať prístupnejšou pre väčší počet ľudí aj deti. "Dá sa tu jazdiť bez reťaze, zmenou ťažiska na bicykli. Ľudia sa tu naučia jazdiť, získajú tu nové zručnosti a určite si zdokonalia jazdu. Hocikde to potom môžu využiť," vysvetlil bajker Šimon Rus. Výhodu vidí podľa svojich slov v tom, že pumptrackové športovisko je v srdci mesta, na Rastislavovej ulici. "Máme tu veľa príležitostí niekde sa najesť, máme to blízko aj domov," uzavrel.         

Výstavbu pumptrackovej dráhy financovala samospráva Novák.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.10.2017
Začala sa výstavba cyklotrasy v Strážkach, v pláne je aj bike park
Mesto Spišská Belá začalo v týchto dňoch s výstavbou cyklotrasy do Kežmarku v mestskej časti Strážky. Ide o úsek dlhý niečo cez dva kilometre a vedie od štrkoviska v Strážkach cez kaštieľ Strážky, až po začiatok panelového chodníka na začiatku Strážok v smere na Spišskú Belú.
viac
24.10.2017
V Trenčianskom kraji vyrástli dve nové pumptrackové trate
Milovníci cyklistiky, adrenalínu a športoví nadšenci sa majú na čo tešiť. Obec Bošáca a mesto Nováky rozšírili možnosti športového vyžitia a môžu sa pochváliť novými pumptrackovými dráhami.
viac
26.01.2022
Liptovský Mikuláš chce vybudovať pumptrackovú dráhu
Mesto Liptovský Mikuláš plánuje vybudovať pumptrackovú dráhu. Vyrásť by mohla v blízkosti garáží na Nábreží. Radnica v súčasnosti hľadá možnosti financovania, s výstavbou by sa mohlo začať ešte v tomto roku.
viac
03.01.2023
V Krupine vznikne pumptracková dráha,na pozemkoch mesta ju postaví miestna firma
V Krupine pripravujú výstavbu prvej pumptrackovej dráhy. Vyrásť má v lokalite schválenej v zmysle územného plánu mesta, a to na voľnej ploche neďaleko centra, vo vlastníctve samosprávy pri rieke Krupinici. Informuje o tom primátor Radoslav Vazan.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %