Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
02.09.2018 01:50

V Dúbravke otvoria novú Materskú školu Bullova


Ilustračná snímka (tasr)


V bratislavskej Dúbravke otvorí mestská časť v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom (BSK) v prvý školský deň (3. 9.) Materskú školu Bullova. Ide o jedinečný školský projekt na celom Slovensku.


Škôlka bude totiž sídliť priamo v budove strednej odbornej školy pedagogickej, kde sa vzdelávajú budúce učiteľky a vychovávateľky. Tie tak už na prax nebudú musieť nikam cestovať. TASR o tom informovala hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinatová.       

Otvorením 12. materskej školy vyrieši Dúbravka problémy s kapacitou materských škôl. „Myslím, že ďalšia nová materská škola už nebude potrebná. Všetky dúbravské deti, ktoré majú do septembra tri roky, sú prijaté,“ povedala vedúca oddelenia školstva, vzdelávania a športu mestskej časti Dúbravka Marta Jurkovičová.       

Myšlienka prepojenia škôl vznikla na pôde strednej školy, pričom našla oporu a podporu u vedenia Dúbravky. "Ako učiteľa ma nadchla predstava praxe priamo v budove a BSK ako zriaďovateľ strednej odbornej školy sa k projektu pridal," povedal starosta mestskej časti Martin Zaťovič.       

Vlani otvorila Dúbravka novú Materskú školu Fedákova. Naplnila sa v septembri 2017. Mestská časť využila pri obnove schátraného objektu peniaze z dotácie od ministerstva školstva vo výške 160.000 eur a z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). "Išlo o nenávratný finančný príspevok na zvýšenie kapacít infraštruktúry materských škôl. Dúbravka totiž získala eurofondy, čím sa vedeniu mestskej časti podarilo ušetriť viac než 580.000 eur a vytvoriť 92 nových miest v škôlkach pre dúbravské deti," spresnila Marcinatová. Nová materská škola na Fedákovej vznikla prestavbou a rekonštrukciou chátrajúceho objektu.       

Mestská časť Dúbravka bude od pondelka (3.9.) tak už zriaďovateľom 12 materských škôl s 1095 miestami.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.07.2019
Vo Hviezdoslavove stavajú materskú školu zatiaľ pre 111 škôlkarov
Obec Hviezdoslavov (Dunajskostredský okres) pokračuje s výstavbou materskej školy (MŠ), na ktorú získala dotáciu vo výške 558 885 eur, z čoho spoluúčasť obce je päť percent. Navštevovať by ju malo od septembra 111 škôlkarov. Ide o prístavbu kontajnerovej MŠ k základnej škole.
viac
22.05.2020
Spišská Nová Ves otvorí materské a základné školy za špecifických podmienok
Spišská Nová Ves od 1. júna otvára materské a základné školy, ktoré sú v jej zriaďovateľskej pôsobnosti, za špecifických podmienok. Rozhodol o tom krízový štáb mesta v súvislosti s postupným uvoľňovaním opatrení v rámci štvrtej fázy. Informovala o tom pracovníčka pre styk s médiami Edita Gondová.
viac
27.02.2021
Petržalka chce kúpiť budovu pre novú škôlku na Slnečniciach
Rozširovanie siete verejných materských a základných škôl by mala byť priamo úmerná novej výstavbe. Toto platí najmä v prípade kedy vznikajú nové štvrte mesta s tisíckami bytov a obyvateľov.
viac
08.03.2022
V obci Zborov stavajú materskú školu pre 160 detí
Nová materská škola, ktorú stavia obec Zborov v Bardejovskom okrese, bude slúžiť pre 160 detí. V súčasnosti sídli vo viac ako 100-ročnej budove, ktorá podľa starostu Jána Šurkalu kapacitne nepostačuje a nie je stavaná pre účely materskej školy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %