Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
29.12.2018 02:05

V dvoch miestnych základných školách obnovili kotolne


ZŠ Za vodou - ilustračná snímka


V Starej Ľubovni nedávno zrekonštruovali kotolne v dvoch tamojších základných školách (ZŠ), ktoré boli v havarijnom stave. Prednosta ľubovnianskeho Mestského úradu Alex Solár informoval, že ešte začiatkom novembra radnica vyhlásila verejné obstarávanie.


 „Išlo konkrétne o rekonštrukciu kotolne ZŠ Za vodou, kde bolo potrebné vymeniť päť kotlov a zrealizovala sa tam aj výmena komínových telies, regulácie a cirkulačného čerpadla na ohrev vody v kuchyni. Rekonštrukcia kotolne ZŠ Podsadek zahŕňala výmenu dvoch kotlov, potrubných rozvodov i ostatných zariadení kotolní,“ konkretizoval.

Celkové náklady dosiahli viac ako 36.000 eur, pričom hradené boli v prevažnej miere z finančných prostriedkov Ministerstva vnútra SR pridelených a účelovo viazaných na odstránenie havarijného stavu stavieb registrovaných v rezorte školstva. Samospráva sa na spolufinancovaní obnovy podieľala vo výške piatich percent z celkových nákladov.       

„Aj napriek tomu, že spoločnosť GASKLIMAT, s.r.o., ako víťazný uchádzač súťaže, mala na rekonštrukciu 21 dní s predpokladaným termínom jej ukončenia pred začiatkom vianočných prázdnin, samotné práce sa napokon podarilo zrealizovať ešte o čosi skôr,“ dodal Solár s tým, že výmenou zariadení v jednotlivých kotolniach spomínaných škôl sa zabezpečí ich bezporuchový chod a zároveň dôjde k zníženiu nákladov na ich prevádzku.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.02.2018
Najvýznamnejšie investičné akcie roka 2018 v meste Stará Ľubovňa
Rozvojový program Mesta na rok 2018, schválený Mestským zastupiteľstvom 14. decembra 2017, predstavuje súhrn plánovaných investičných akcií, na ktoré sú z mestského rozpočtu vyčlenené finančné prostriedky vo výške viac ako 2 mil. €.
viac
19.08.2019
Brány zrekonštruovanej pasáže sú oficiálne otvorené
Komplexná rekonštrukcia pasáže predstavovala jednu z najvýznamnejších akcií Mesta Stará Ľubovňa, ktorej realizácia prebiehala počas minulého i tohto roka. Z dôvodu rozsahu a náročnosti jednotlivých prác sa uskutočnila v dvoch etapách.
viac
27.11.2021
Ľubovniansky hrad čaká rekonštrukcia za 800-tis. eur
Hrad nad mestom Stará Ľubovňa čaká rekonštrukcia za 800-tis. eur. Z grantov Európskeho hospodárskeho priestoru (EHP) sa má opraviť severovýchodné opevnenie a tiež jedno z nádvorí tejto národnej kultúrnej pamiatky.
viac
09.03.2024
Časť lesoparku s náučným chodníkom pod hradom zrekonštruujú
Časť lesoparku v Starej Ľubovni zrekonštruujú, s prácami chce mesto začať čo najskôr. Pre TASR to uviedol primátor Starej Ľubovne Ľuboš Tomko. V rámci projektu sa v lokalite neďaleko hradného komplexu kompletne obnoví náučný chodník, vytvoria sa nové stanovištia a pribudne aj vyhliadka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %