Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
27.05.2016 08:06

V Gabčíkove je rušno, koná sa tam medzinárodný zraz motorkárov


Ilustračná snímka: (int.).


Dnes a v sobotu (28. 5.) je v Gabčíkove podstatne hlučnejšie ako v iných dňoch, v obci sa zišlo viac ako 1000 motocyklistov. Organizátori očakávajú až 5000 návštevníkov z celej republiky i zahraničia.


Vo večerných hodinách sa budú konať v parku Amade veľkolepé koncerty. Podujatie sa začalo dnes v popoludňajších hodinách.      

Je to už 14. ročník. Motocyklový klub Žitnoostrovskí býci patrí medzi najväčšie kluby na Slovensku,“ uviedol jeden z organizátorov Alfréd Mészáros s tým, že dnes a v sobotu vystúpia známe domáce a zahraničné skupiny, nebudú chýbať ani spoločné výjazdy motocyklistov do okolitých dedín Žitného ostrova. Keďže sú tu aj hostia zo všetkých okolitých štátov, konferujeme vo viacerých jazykoch. "Finančný výťažok ako vždy putuje na charitu, podporujeme činnosť nemocnice," podčiarkol Mészáros. Účastníci stretnutia stanujú v parku, respektíve vo viacerých zariadeniach Gabčíkova. "Medzi našimi hosťami sa nájdu motorkári, ktorí nevynechali ešte ani jeden ročník. Prichádzajú z okolitých štátov, ale máme niekoľko skupín z Európskej únie," ozrejmil Mészáros. Každý návštevník sa môže presvedčiť o tom, že medzi motorkármi panuje súdržnosť, spolupatričnosť bez ohľadu na to, z akej krajiny prichádzajú.      

Podľa organizátora sa na stretnutí prezentujú rôzne typy a kubatúry motoriek. Najmenšia má 50 cm3, najväčšia je šesťvalcová, má 1600 cm3 a 160 koní. Počas podujatia vyhodnotia najkrajší motocykel, najhlučnejšiu motorku, cenu dostanú aj účastníci, prichádzajúci z najvzdialenejších miest. „Hlavným sponzorom podujatia je mesto Gabčíkovo,“ zdôraznil.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.10.2016
Bratislava Street Art Festival ponúkne pestrú hudbu i maľbu na 20-metrovú stenu
Organizátori dvojdňového podujatia Bratislava Street Art Festival (BSAF) sľubujú pestrý vizuálny program. Šiesty ročník tohto pouličného umenia sa uskutoční v piatok a sobotu (14. a 15. októbra) na Kamennom námestí vždy od 15. do 20. hodiny.
viac
09.11.2016
Na Cyklomoste slobody vyrastie železná opona
Súčasťou šiesteho ročníka Festivalu slobody bude aj Víkend zatvorených hraníc, ktorý spoluorganizuje Bratislavský samosprávny kraj. Na Cyklomoste slobody tak od 18. do 20. novembra bude musieť každý spomaliť a okúsiť tak atmosféru totality.
viac
16.06.2017
Medzinárodný folklórny festival v Myjave
Už po 58. krát sa v Myjave koná jeden z najväčších folklórnych festivalov.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %