Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
13.10.2017 07:00

V Handlovej začalo jesenné upratovanie


Ilustračná snímka: (int).


Ročne sa v meste vykonávajú dve celomestské upratovania. To prvé robili Handlovčania v apríli Počas jarného upratovania pod názvom „V Handlovej kvitnú kvety, nie smeti“ spoločnosť HATER - HANDLOVÁ spol. s r.o. odviezla 48,12 ton odpadu na skládku a autá zvážajúce odpad najazdili 867 km.


Celkové náklady na jarné upratovanie boli vo výške 2250 eur. To druhé jesenné pod názvom „V Handlovej padajú listy, kontajner čistotu istí“ sa začalo 12. októbra a potrvá do 26. októbra 2017. Tak ako v apríli aj v závere roka mesto odmení tých, ktorí sa do upratovania zapoja. Ak si zorganizujú Handlovčania brigádu, môžu vyhrať odmenu za fotku z brigády.

 

Zbiera sa „malý“ odpad, „veľký“ sa bude zbierať začiatkom novembra

Mesto Handlová so spoločnosťou HATER – HANDLOVÁ spol. s r. o. (správa mestských komunikácií a odpadového hospodárstva) pripravili pre obyvateľov bezplatný odvoz odpadu z upratovania okolia svojich domov, oddychových zón a okolia stojísk kontajnerov resp. mestského mobiliáru v blízkosti ich obydlí v rámci jesenného upratovania. Samospráva sa v apríli opätovne popasovala aj s tým, že obyvatelia vkladali do kontajnerov veľkoobjemný odpad (VOO). Zber takéhoto odpadu sa však bude konať až v termíne od 6. do 8. novembra 2017, čo je posledný zo štyroch zvozov VOO v tomto roku a iba v tomto termíne môžu Handlovčania vyložiť veľkoobjemný odpad k jestvujúcim kontajnerom. Inak sa dopúšťajú priestupku.

Jesenné upratovanie samospráva Handlovej organizuje v dvoch etapách, v tzv. južnej a severnej časti mesta. Severná časť, v termíne 12. 10. – 18. 10. 2017 a južná časť, v termíne 19. 10.  – 26. 10. 2017. Spoločnosť HATER – HANDLOVÁ spol. s r. o. rozmiestni v každej časti 11 veľkokapacitných kontajnerov, kde môžu obyvatelia vkladať odpad z verejných priestranstiev. V mestských častiach Morovno, Nová Lehota a Horný koniec sú kontajnery pristavené na obvyklých miestach počas celého mesiaca október a budú vyprázdnené a premiestnené podľa potrieb obyvateľov v mestských častiach.

 

Za fotku z jesenného upratovania Handlovčania môžu získať tričká

Mesto Handlová vyhlasuje súťaž na svojej FB stránke od 12. 10. 2017 do 30. 10. 2017 do 12. hodiny. Postup je jednoduchý. Pod post „V Handlovej padajú listy, kontajner čistotu istí“ na oficiálnej stránke mesta www.facebook.com/MestoHandlova stačí pridať do komentára fotografiu z brigády. Fotografiu, ktorá získa najviac LIKE samospráva odmení tromi tričkami a drobnými darčekmi.

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.03.2017
Handlová plánuje čistenie mesta po zimnej údržbe aj jarné upratovanie
Mesto Handlová so spoločnosťou Hater – Handlová spol. s r. o. (správa mestkých komunikácií) vypracovali harmonogram čistenia mestských častí po zimnej údržbe. Samospráva pripravuje jarné upratovanie.
viac
30.03.2017
Za jarné upratovanie môžu Handlovčania vyhrať zeleň
Handlovská samospráva pripravuje jarné upratovanie mesta pod názvom V Handlovej kvitnú kvety, nie smeti. Za najaktívnejší prístup pri čistení verejných priestranstiev, ktoré sa bude konať od 1. do 13. apríla, obyvateľov i odmení, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
24.03.2020
Na území mesta rozmiestnia veľkokapacitné kontajnery
Samospráva Handlovej so zberovou spoločnosťou Hater Handlová rozmiestnia na území mesta 30 veľkokapacitných kontajnerov.
viac
01.04.2020
Technické služby v Prešove obnovili jarné upratovanie v meste
Technické služby mesta Prešov od stredy obnovujú jarné upratovanie v meste, ktoré bolo pozastavené 16. marca. Zber objemného odpadu z domácností budú vykonávať prostredníctvom veľkoobjemových kontajnerov. Informovala o tom tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %