Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
16.05.2018 10:52

V Handlovej zrekonštruujú chodníky za vyše 90-tis. eur


Ilustračná snímka


Handlová bude pokračovať v investícii do miestnych komunikácií aj v tomto roku. Po vlaňajších rekonštrukciách za takmer dva milióny eur zabezpečí opravy vybraných chodníkov na území mesta, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.


 "Opravy sa dočká chodník na Okružnej ulici, ľavý i pravý na Švermovej ulici, prepojovací k slobodárni na Švermovej ulici a prepojovací z Prievidzskej ulice smerom k sídlisku Morovnianska cesta," konkretizovala Paulínyová.       

Práce podľa nej zabezpečí dodávateľ podľa priorít, teda v lokalitách, kde premáva mestská hromadná doprava, žije viacero obyvateľov a sú prístupové komunikácie pre záchranné zložky.

Dodávateľom rekonštrukčných prác za 92-tis. eur bude Strabag, s. r. o., so sídlom v Bratislave. S opravami by firma mala začať počas letných mesiacoch a v zmysle zmluvy o dielo by ich mala ukončiť do apríla budúceho roka.       

Rekonštrukciou prejde i komunikácia na Ulici SNP v širšom centre mesta, pred nemocnicou. "Komunikácia vykazuje po zime viacero povrchových porúch, lokálnych výtlkov, ktorých oprava sa bude realizovať súvislou výmenou krytu vozovky v rozsahu viac ako 3000 štvorcových metrov. Termín realizácie je plánovaný v tomto roku. Mesto v tejto súvislosti žiada účastníkov cestnej premávky, aby prispôsobili rýchlosť jazdy stavu a povahe komunikácie," dodala Paulínyová.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.09.2016
Handlová ide rekonštruovať mestské komunikácie za viac ako 2,8 milióna eur
Na viac ako 2,8 milióna eur vyčíslila handlovská samospráva celkovú investíciu do postupnej rekonštrukcie mestských komunikácií a chodníkov na území Handlovej.
viac
30.06.2017
Handlová musí vrátiť časť dotácie za Senior centrum
Mesto Handlová musí vrátiť časť finančných zdrojov, ktoré získalo z fondov Európskej únie na projekt Senior centra. Ide o sumu vo výške viac ako 560 000 eur. Tvrdí to Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR, ktoré sa opiera o výsledky auditu.
viac
11.09.2017
Čadičové kocky sa stanú minulosťou
Mesto Žilina naďalej pokračuje v rekonštrukcii peších komunikácií so zvýšenou intenzitou chodcov.
viac
24.11.2017
V Handlovej finišujú s rekonštrukciou komunikácií
V Handlovej finišujú s projektom väčšej rekonštrukcie miestnych komunikácií a chodníkov vo viacerých častiach mesta. Samospráva zároveň investovala financie aj do opravy parkovísk. Celá investícia ju vyšla na takmer 1,5 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %