Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
08.04.2019 02:05

V Hlohovci si pripomenú Medzinárodný deň Rómov


Ilustračný výrez plagátu


Mestský úrad v Hlohovci spoločne so spojenou školou organizuje v utorok (9. 4.) kultúrno-vzdelávacie podujatie pri príležitosti Medzinárodného dňa Rómov. TASR o tom informovala Zuzana Hrinková Siebenstichová z mestského úradu.


Podujatie podobného rázu je v Hlohovci prvýkrát a vzniklo ako dôsledok úzkej spolupráce mesta s miestnymi školami na podporu inkluzívneho vzdelávania detí. "Za posledný rok spojená škola, organizačná zložka špeciálna základná škola s materskou školou, zaznamenala zlepšenie školskej dochádzky detí z marginalizovaných skupín zo sociálne znevýhodneného prostredia. Pod to sa významnou mierou podpísala veľmi dobrá spolupráca s terénnymi sociálnymi pracovníkmi z odboru spoločenských služieb mestského úradu," uviedla riaditeľka školy Zuzana Tomšíková.       

Ako ďalej doplnila, na základe spolupráce a záujmu terénnych pracovníkov škola dôslednejšie a úspešnejšie spolupracuje a komunikuje s rodinami týchto žiakov. "Žiaci a rodiny pod dohľadom terénnych pracovníkov si ďaleko lepšie osvojujú sociálne zručnosti, zdravotné a hygienické návyky," doplnila riaditeľka.       

Kultúrny program podujatia bude v réžii špeciálnej základnej školy, základnej umeleckej školy, Základnej školy Vilka Šuleka a občianskych združení Bétel a Metroklub. Súčasťou podujatia budú aj prednášky odborníkov. Samospráva chce týmto krokom zvýšiť povedomie o problémoch, ktorým ľudia žijúci na okraji spoločnosti čelia.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2018
Deň Rómov roztancoval Námestie sv. Jakuba
Rómovia z Veľkého Šariša v okrese Prešov si Medzinárodný deň Rómov, ktorý pripadá na 8. apríla, pripomenuli už v piatok popoludní vystúpeniami domácich súborov na Námestí sv. Jakuba v centre mesta. Podujatie pripravilo Kultúrno-informačné centrum (KIC) s Komunitným centrom vo Veľkom Šariši.
viac
26.04.2019
Lesnícke dni chcú živou učebňou čo najviac priblížiť ľudí k lesu
Les ako živá učebňa je témou piatkového otvorenia Lesníckych dní vo Zvolene. Organizátori každoročne prichádzajú s novou témou, tohtoročnou sú Lesy a vzdelávanie, ktorú vyhlásila Organizácia pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO) ako nosnú pre tohtoročný Medzinárodný deň lesov.
viac
09.04.2022
Medzinárodný deň Rómov ako oslava angažovanosti komunít
Významný úspech zaznamenal pre rómsku komunitu, v týždni, keď si pripomíname Medzinárodný deň Rómov (8. 4.), Róm Martin David získal ocenenie Srdce na dlani 2021
viac
25.05.2022
Rezort školstva oslávi MDD bohatým programom na bratislavskej Železnej studničke
Hlavolamy, kvízy, maľovanie na plátno, rôzne športové súťaže či aktivity rozvíjajúce vzťah k ochrane prírody. Na to všetko a ešte veľa iného sa môžu deti tešiť 1. júna pri príležitosti Medzinárodného dňa detí v bratislavskej lokalite Železná studnička.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %