Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
28.05.2016 08:00

V Hnúšti otvoria nové turistické infocentrum


Snímka zdroj: (tasr).


Poskytovanie informácií návštevníkom mesta o možnostiach turizmu v meste i okolí a predaj suvenírov bude hlavnou úlohou nového turistického infocentra, ktoré v Hnúšti na severe okresu Rimavská Sobota začne fungovať v polovici júna.


Ako informoval viceprimátor mesta Roman Lebeda, ktorý je iniciátorom vybudovania infocentra, bude tiež fungovať ako požičovňa bicyklov a organizovať výlety cyklobusom, ktorý v týchto dňoch testujú.      

„Je potrebné priznať si, že v porovnaní s okolitými regiónmi sme v tejto oblasti pozadu, ale je dobré, že sme konečne začali. Máme záujem o to, aby sme v tohtoročnej testovacej sezóne v infocentre priniesli kvalitný servis turistom i domácim obyvateľom. Zároveň budeme monitorovať záujmy a názory návštevníkov a podľa toho prispôsobovať jeho činnosť v ďalších sezónach,“ uviedol Lebeda.      

Mesto Hnúšťa chce byť podľa neho iniciatívne aj vo vytváraní vlastných produktov cestovného ruchu, turistických trás, cyklotrás, náučných chodníkov i aktivít so sprievodcom. „Okrem krásnej prírody máme ambíciu stavať na banskej a priemyselnej minulosti mesta,“ priblížil viceprimátor.      

Ako ďalej dodal, usiloval sa o vytvorenie čo najúspornejšieho návrhu. Infocentrum bude umiestnené vo vestibule kultúrneho domu, čo ušetrí náklady na údržbu a energie. Vybudovanie infostánku stálo mesto približne 3000 eur, ďalších 1000 eur využili na nákup a výrobu suvenírov. Náklady na mzdy zamestnancov nebudú podľa Lebedu potrebovať. „Priestor chceme dať mladým ľuďom na absolventskej praxi, hlavne študentom odboru cestovný ruch,“ vysvetlil.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2016
Otvorením Barborskej cesty, Hodinovej veže a fontány sa začne sezóna
Otvorenie letnej turistickej sezóny v Banskej Bystrici bude v sobotu (30. 4.) nabité viacerými podujatiami a atrakciami.
viac
02.02.2017
Informačné centrum Liptovského Mikuláša sídli v nových priestoroch
Priestory prináležiace organizácii, ktorá patrí medzi vlajkové lode v tejto oblasti na Slovensku, uviedol do chodu, pri príležitosti slávnostného otvorenia, primátor mesta Ján Blcháč.
viac
23.03.2017
Bratislave hrozí úbytok turistov
Staré Mesto plánuje už na najbližšom zastupiteľstve prijať nové všeobecne záväzné nariadenie o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mestskej časti, ktoré výrazne skráti záverečné hodiny nočných prevádzok typu nočný bar, diskotéka či klub.
viac
14.01.2021
Ministerstvo dopravy spracovalo cez schému pomoci 11 miliónov eur
Do 12. januára prijalo Ministerstvo dopravy cez portál Slovensko.sk približne 3500 žiadostí o kompenzáciu výpadku príjmov v cestovnom ruchu pre pandémiu koronavírusu. Zo 100 miliónového balíka k rovnakému dátumu spracovali a postupne na účty oprávneným prijímateľom posielajú 11 391 503,66 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %