Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
26.04.2019 08:50

V Holíči odštartuje turistická sezóna oficiálne 1. mája


Hrad Holíč. Ilustračná snímka (ON)


Turisticko – informačné centrum (TIC) Holíč pre návštevníkov mesta pripravilo pre turistickú sezónu 2019, ktorá sa začína 1. mája, sprevádzanie po všetkých pamiatkach mesta. Informovala o tom pracovníčka TIC Holíč Veronika Chňupková.


Tak ako každoročne si návštevník môže vybrať z niekoľkých balíkov služieb cestovného ruchu. TIC ponúka sprevádzanie po všetkých pamiatkach mesta. "Najväčší záujem zo strany turistov je o návštevu zámku, preto sme sa rozhodli koncipovať prehliadku viac zameranú na jeho históriu počas vlastnenia panstva Habsburgovcami. V rámci okruhu návštevník podnikne prehliadku hlavnej budovy zámku. Bylinkovú záhradu a výstavu si môže prejsť už individuálne," uviedla Chňupková.       

K letným mesiacom v Holíči patrí aj člnkovanie okolo bastiónovej pevnosti. V mesiacoch jún a september bude člnkovanie možné v sobotu a nedeľu, v mesiacoch júl a august každý deň okrem pondelka. Novou atrakciou je zrevitalizovaná časť Zámockých záhrad v okolí Zámockého rybníka. Na nových mólach je nainštalovaná expozícia o Zámockých záhradách, ich histórii, o pestovaní ovocia a chove rýb.       

"V súvislosti s expozíciou o ruskom poručíkovi Kutuzovovej armády Nikitovi S. Luninovi by sme chceli dať do pozornosti ďalšiu vynovenú národnú kultúrnu pamiatku, ktorá sa nachádza na miestnom cintoríne v Holíči, a to zreštaurovaný pomník Nikitu Sergejeviča Lunina. Je možné si ho pozrieť každý deň," informuje oficiálna stránka mesta Holíč.       

Napriek získaniu dotácie na obnovu Veterného mlyna bude v tejto sezóne mlyn ešte otvorený, počas prázdninových mesiacov júl a august. V priestoroch mlyna bude výstava o histórii tohto objektu. V roku 2019 sa v Holíči uskutoční aj niekoľko kultúrnych podujatí ako Rotenstein, Tereziánske dni, Pivné slávnosti, Noc múzeí, Nightparty, Zámocké rozprávkovo alebo Dni Európskeho kultúrneho dedičstva.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.04.2019
V Pieninách i na hrade štartuje letná turistická sezóna
Cez víkend odštartuje v Pieninách i v okolitom regióne letná turistická sezóna. V sobotu 27. apríla na pravé poludnie odomknú v Červenom Kláštore hladinu Dunajca i okolitých turistických chodníkov.
viac
02.05.2019
Cyklobusy ŽSK vyrazia na Kysuce a do Turca 1. mája
Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) odštartuje 1. mája sezónu cyklobusov, ktoré vyrazia na Kysuce do Bystrickej doliny a do Turca. Informovala o tom hovorkyňa ŽSK Martina Remencová.
viac
28.04.2022
Na Šarišskom hrade upália Morenu a privítajú Vesnu
Šarišský hrad sa v nedeľu (1. 5.) prebudí do ranného stredoveku. Návštevníci tam v rámci otvorenia turistickej sezóny môžu na vlastnej koži zažiť stredovekú atmosféru, dobovú zábavu či vítanie jari.
viac
13.04.2023
Letnú turistickú sezónu na Oravskom hrade otvoria na konci apríla
Letnú turistickú sezónu na Oravskom hrade otvoria v posledný aprílový víkend (29. – 30. 4.) počas Thurzových slávností. Oravské múzeum, ktoré hrad spravuje, o tom informuje na svojom webe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %