Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
05.08.2019 12:10

V Humennom vzniklo workoutové ihrisko, pribudne rozsiahla trávnatá plocha


Workoutové ihrisko v Humennom. Ilustračná snímka, zdroj: Mesto Humenné


V Humennom vzniklo prvé workoutové ihrisko. Zanedbaná asfaltová plocha uprostred sídliska sa premení na trávnatú plochu s kvetinovým záhonom. Informuje o tom samospráva na svojom oficiálnom webovom sídle.


Iniciátorom výstavby workoutového ihriska medzi bytovými blokmi na brehu Laborca bola humenská Správa rekreačných a športových zariadení (SRaŠZ). "Už v minulom období sme mali niekoľko pripomienok od občanov, prevažne mladých ľudí, že by chceli cvičiť v exteriéri, a nemajú kde. Jedno také ihrisko s fitness prvkami v meste je, ale to je myslené skôr pre starších užívateľov. Workoutové ihrisko tu jednoducho chýbalo," vysvetlil pre TASR poverený riaditeľ SRaŠZ Peter Ždiňak.       

Nové ihrisko je umiestnené na Sídlisku III v rekreačnej časti pri vodnom toku Laborca, v susedstve fitness ihriska a požičovne vodných bicyklov. Podľa Ždiňakových slov patrí zostava ihriska k tým najväčším na trhu. "Ak by sa ale užívatelia ozvali, že im ešte nejaký prvok chýba, nemáme problém ho doplniť," uzavrel.       

Preprava, montáž, osadenie jednotlivých prvkov a tiež informačnej tabule s možnosťami cvičenia na zostave boli financované z vlastného rozpočtu SRaŠZ. Investícia predstavuje 8664 eur.       

Na rovnakom sídlisku, na Ulici dargovských hrdinov začali v týchto dňoch Technické služby mesta Humenné (TS) s premenou asfaltovej plochy s rozlohou približne 320 metrov štvorcových na trávnik. Ako uvádza samospráva, plocha "vytvárala veľmi zlý estetický dojem a odrádzala všetky vekové kategórie obyvateľov k jej zmysluplnému využívaniu".

Podľa slov riaditeľa TS Milana Kuruca, aj v tomto prípade boli podnetom k realizácii projektu požiadavky verejnosti. "V zmysle požiadaviek obyvateľov sme sa rozhodli, že ju (plochu – pozn. TASR) opravíme a skrášlime. Naša činnosť pozostáva z vybúrania pôvodnej betónovej podkladovej vrstvy, jej odvozu na skládku odpadov a založenia nového trávnika. Vychádzame tak v ústrety všetkým obyvateľom minimálne z tejto časti mesta, a tiež aj ochrancom prírody," uviedol Kuruc s tým, že v jeseni pribudne na trávniku i kvetinový záhon. Ako informuje samospráva, v budúcnosti nie je vylúčené, že na novovzniknutom trávniku osadia i nové hojdačky a preliezačky pre deti.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.06.2017
Stropkov rekonštruuje historický park, deťom odovzdali ďalšie nové ihriská
Postupná obnova centra mesta prebieha v Stropkove aj v tomto roku. Aktuálne finišujú s terénnymi a sadovými úpravami historického parku. Vlani tam bolo kompletne zrekonštruované a vymenené kované oplotenie, teraz sa zamerali na revitalizáciu zelene, starej fontány a mobiliáru.
viac
12.06.2017
Petržalka začala s budovaním nového športového areálu
V areáli Jama na Vyšehradskej – Šášovskej začala bratislavská Petržalka s výstavbou nového areálu pre šport a hry. Mal by vyrásť na ploche takmer 1740 štvorcových metrov na mieste bývalého ihriska a slúžiť by mal ako deťom, tak mládeži a dospelým. Informovala o tom hovorkyňa Michaela Platznerová.
viac
25.01.2020
Ihrisko s umelou trávou v Humennom je už plne funkčné
Futbalové ihrisko s umelou trávou, s ktorého výstavbou začali v Humennom v septembri 2018, je plne funkčné. Ako o tom informoval predseda predstavenstva mestskej akciovej spoločnosti 1. Humenská Jozef Babják, spĺňa parametre infraštruktúry štadiónov prvej kategórie.
viac
21.11.2020
V bratislavskej Karlovej Vsi vznikne nový park
Celý park je riešený v horizontálnom rozmiestnení viacerých športových stanovísk. Na opačnom konci od skateparku bude detské ihrisko so šmykľavkou alebo malým tunelom pre najmenších.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %