Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
10.03.2018 11:12

V Karlovej Vsi sa dajú opäť adoptovať kvetináče


Ilustračná snímka


V bratislavskej Karlovej Vsi sa opäť dajú adoptovať kvetináče. Tie by tak ani tento rok nemali zostať opustené, ale mali by ožiť pestrofarebnými kvetmi. Rozdielom oproti vlaňajška však bude, že sa nebudú vysádzať letničky, ale trvalky.


"Pre veľký záujem o adopciu pridá mestská časť 30 nových kvetináčov na oživenie najfrekventovanejších miest v Karlovej Vsi," avizoval hovorca miestneho úradu Branislav Heldes. Samospráva v súčasnosti vyzýva Karlovovešťanov, aby sa v prípade záujmu o adopciu kvetináča prihlásili do 21. marca. Urobiť tak môžu na telefónnom čísle 02/707 11 282 alebo elektronicky na emailovú adresu kvetinac@karlovaves.sk.       

"Mestská časť zároveň ponúka obyvateľom možnosť, aby sami dali tip, kde by mohol byť umiestnený nový kvetináč s cieľom skrášliť jeho okolie," doplnil Heldes. Výsadba kvitnúcich trvaliek je naplánovaná na máj. 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2017
Modernizáciu Karloveskej radiály chcú urobiť rýchlo a kvalitne
Modernizáciu Karloveskej radiály chce hlavné mesto urobiť čo najrýchlejšie, zároveň však spôsobom, ktorý bude minimalizovať riziko reklamácií a vynútených opráv chvatne a nekvalitne vykonanej práce. Vo vysielaní relácie spravodajskej televízie Tablet.TV to uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.
viac
15.10.2020
Karlova Ves bojuje proti zmenám klímy aj zatieňovaním pieskovísk
Bratislavská mestská časť Karlova Ves bojuje proti zmenám klímy. Tento rok sa v rámci opatrení zamerala na päť detských ihrísk, kde prostredníctvom plachiet zatienila pieskoviská.
viac
13.11.2020
V Karlovej Vsi vznikne multifunkčný park aj dažďová záhrada
V bratislavskej Karlovej Vsi na Karloveskej ulici pri zrekonštruovanej Dúbravsko-karloveskej radiále vznikne multifunkčný park na šport i oddych.
viac
05.03.2021
Karlova Ves využije 1,4 milióna eur z grantov na adaptačné opatrenia
Prostriedky z nórskych fondov a štátneho rozpočtu vo výške 1,4 milióna eur, ktoré bratislavská Karlova Ves získala na realizáciu adaptačných a mitigačných opatrení, majú prispieť k zvýšeniu odolnosti Karlovej Vsi voči zmene klímy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %