Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
22.08.2019 02:20

V kúpeľoch sprístupnili pocitový chodník pre chodenie naboso


Pocitový chodník, kde sa chodí naboso a tiež fitpark sprístupnili v lete Kúpele Dudince v susedstve svojho liečebného domu Smaragd. Určené sú nielen klientom kúpeľov, ale zdarma aj širokej verejnosti. EASYFOTO TASR - Jozef Poliak


Pocitový chodník, kde sa chodí naboso a tiež fitpark sprístupnili v lete Kúpele Dudince v susedstve svojho liečebného domu Smaragd. Určené sú nielen klientom kúpeľov, ale zdarma aj širokej verejnosti.


"Pocitový chodník naboso je relaxačná aktivita, ktorá má aj pozitívny účinok na zdravie ľudí," uviedla pre TASR hovorkyňa kúpeľov Andrea Petrušová.

Chodenie naboso po jednotlivých povrchoch chodníka, ako sú piesok, kameň, drevo, šišky, tráva či kôra stromov, totiž dodáva telu pocit rovnováhy a pozitívne pôsobí na organizmus. "Prostredníctvom chôdze bosými nohami a kontaktom s jednotlivými povrchmi chodníka dochádza k stimulácii mnohých nervových zakončení, čím telo získa množstvo pozitívnych vnemov a zážitkov," priblížila Petrušová.       

Chôdza naboso je indikovaná u pacientov po náhlych cievnych mozgových príhodách, pri ochoreniach pohybového aparátu, plochej nohe, pri poruchách stability, pri polyneuropatiách, pri nácviku správneho stereotypu chôdze, pri ochoreniach srdcovo-cievneho systému, vhodná je aj ako prevencia pred týmito chorobami.       

V areáli je zriadený tiež fitpark s ôsmimi cvičebnými strojmi na spevnenie svalstva a zlepšenie motoriky nenáročnými cvikmi.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.01.2017
Dudince vypísali súťaž na monument
Architektonicko-výtvarnú súťaž na monument, ktorý bude vítať návštevníkov kúpeľov Dudince pri vstupe do mesta, vyhlásila v týchto dňoch Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Dudince.
viac
03.01.2020
KOCR Severovýchod Slovenska zrekonštruovala náučný chodník Čierna mláka
V Bardejovských Kúpeľoch ukončili revitalizáciu náučného chodníka Čierna mláka. Celkové náklady dosiahli 13.900 eur a financovala ich Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu (OOCR) Šariš-Bardejov.
viac
23.05.2023
V kúpeľoch otvoria cez víkend letnú sezónu
V kúpeľoch Dudince v Krupinskom okrese otvoria počas posledného májového víkendu tohtoročnú letnú kúpeľnú sezónu. Informovala o tom Andrea Petrušová zo spoločnosti Kúpele Dudince.
viac
22.08.2023
Chodníková novela znamená pre mesto nedostatok parkovacích miest
Mesto Dudince v Krupinskom okrese sa priebežne pripravuje na zmeny vyplývajúce z tzv. chodníkovej novely, ktorá začne platiť od 1. októbra. Pre legislatívnu zmenu sa samospráva obáva nedostatku parkovacích miest v niektorých častiach mesta. Uviedol to primátor Dušan Strieborný.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %