Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
03.05.2016 12:20

V Margecanoch sa na výročnom zasadaní zišli členovia ZMO Hnileckého regiónu


Snímka: zmohr


Za Košický samosprávny kraj sa na rokovaní, ktoré sa konalo v Margecanoch 3. marca, zúčastnili aj zástupcovia Úradu Košického samosprávneho kraja - Ladislav Olexa a Marek Mitterpák. Združenie miest a obcí Slovenska na zasadaní zastupoval výkonný podpredseda Milan Muška.


Rokovanie, na ktorom sa zúčastnilo 17 členov združenia (dvaja sa ospravedlnili), otvoril a viedol predseda Združenia miest a obcí Hnileckého regiónu (ZMOHR), starosta Margecian Igor Petrík.

Tajomníčka ZMOHR Jana Tóthová potom prítomným predložila správu o plnení rozpočtu za minulý rok a návrh rozpočtu na rok 2016, ktorú účastníci schválili.

Voľba delegátov na 27. snem ZMOS

Účastníci rokovania potom pristúpili k voľbe delegátov na 27. snem ZMOS, ktorý sa uskutoční 18. a 19. mája v bratislavskej Inchebe. Rozhodli, že ZMOHR budú na sneme zastupovať Štefan Kováč, starosta obce Kluknava, Pavol Lukáš, starosta obce Prakovce, Milan Grega, starosta obce Veľký Folkmár a Blanka Vargová, starostka obce Helcmanovce. Ako člen Rady ZMOS sa na sneme zúčastní predseda ZMOHR Igor Petrík. Za náhradníkov zvolili Štefana Tulipána, starostu obce Žakarovce a Vladimíra Kišáka, starostu obce Závadka.

Vystúpenie M. Mušku a zástupcov KSK

Slova sa potom ujal výkonný podpredseda Združenia miest a obcí Slovenska Milan Muška, ktorý prítomných informoval o plánovanom financovaní verejnej správy a dofinancovaní prenesených kompetencií; stretnutí s NKÚ a o prebiehajúcich kontrolách na samosprávach; prebiehajúcej inventúre dát k výrubu daní; výstavbe bytov – prípadnom odkúpení bytov, kde vlastníkom je/bude obec; pripomienkach k Zmluve o NFP; kontrolách VO s tým, aby jediným oprávneným bol ÚVO, ako aj návrhu zvýšiť limit pre verejné obstarávanie.

Viac v Obecných novinách č. 17-18/2016 na str. 10

Autor: (zmohr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2016
Z výročného snemu Združenia miest a obcí dolnej Oravy
V Oravskej Porube sa 19. februára zišli na svojom výročnom sneme členské mestá a obce Združenia miest a obcí dolnej Oravy, aby zhodnotili svoju činnosť v uplynulom roku a predovšetkým vytýčili základné smery a úlohy združenia na ďalšie obdobie.
viac
07.04.2016
Odkaz z Bardejova: Podporme sa navzájom, nesúperme, ale spolupracujme
Na svojom výročnom sneme sa 16. marca v Bardejove zišli členovia Regionálneho združenia miest a obcí Šariša. ZMOS na zasadaní zastupoval jeho výkonný podpredseda Milan Muška.
viac
24.04.2016
Košičania chcú nový stavebný zákon a viac peňazí na prenesené kompetencie
V Košiciach sa 7. marca uskutočnilo 29. zasadnutia Regionálneho združenia mesta Košice. Združenie miest a obcí Slovenska na rokovaní zastupoval jeho výkonný podpredseda Milan Muška.
viac
15.06.2016
Prvé rokovanie Rady ZMOS po májovom 27. sneme ZMOS sa konalo v Dunajskej Strede
Predseda ZMOS Michal Sýkora zvolal na 14. júna 2016 v poradí siedme rokovanie Rady ZMOS, na ktorom predložil vyhodnotenie priebehu 27. snemu ZMOS. Návrh na rozpracovanie priorít schválených snemom a námetov z diskusných príspevkov predložili výkonní podpredsedovia Milan Muška a Jozef Turčány.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %