Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
02.07.2019 09:45

V meste obnovili projekt Spoznajte Trnavu tak, ako ju zažili králi


Ilustračná snímka, zdroj: regiontirnavia.sk


Do Trnavy sa vracia letný projekt Spoznajte Trnavu tak, ako ju zažili králi. Informovala o tom riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism Michaela Potočárová.


Návštevníci môžu vďaka bezplatným prehliadkam objaviť poklady a históriu Trnavy. "Počas júla a augusta, od pondelka do piatka, sa môžete tešiť na letné prekvapenie. So sprievodcom zažijete návrat do minulosti a spoznáte stredovekú Trnavu," uviedla Potočárová.       

Prehliadky sa začínajú vždy o 10.00 h na Trojičnom námestí pred Turistickým informačným centrom – Región Trnava, odkiaľ sa záujemcovia vydajú za pamiatkami. "Krásy stredovekej Trnavy až po súčasnosť so sprievodcom môže spoznať ktokoľvek. Na túto prehliadku sa nemusíte nahlasovať a je úplne zadarmo. Stačí jednoducho prísť počas pracovného týždňa pred Mestskú vežu a odtiaľ sa so sprievodcom vydávate na výlet po "Malom Ríme". Prísť môžu aj anglicky hovoriaci turisti," doplnila Potočárová.       

Okrem toho sa každú nedeľu konajú počas mesiacov júl a august Potulky Malým Rímom v slovenskom jazyku. Sprievodca sa s návštevníkmi podelí o historické zaujímavosti a ukáže rôzne zákutia Trnavy. Táto aktivita je spolufinancovaná Ministerstvom dopravy a výstavby SR.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.08.2020
SR zatiaľ v podpore cyklistickej dopravy oproti okolitým krajinám zaostáva
Slovensko zatiaľ v podpore a využívaní cyklistickej dopravy v porovnaní s okolitými krajinami zaostáva. Najviac kilometrov cyklotrás zo slovenských miest má Bratislava, potenciál rozvoja v tomto smere má napríklad aj Trnava.
viac
06.05.2021
Európska komisia schválila Veľkú schému pomoci pre gastro a cestovný ruch
Európska komisia odobrila návrh slovenského rezortu dopravy na pomoc veľkým podnikom v cestovnom ruchu a schválila Schému štátnej pomoci, tzv. Veľkú schému.
viac
10.02.2022
Mesto sa zapojilo do projektu obnovy vlakového spojenia s Ukrajinou
Podporiť rozvoj turizmu v prihraničnom slovensko-poľsko-ukrajinskom regióne by predstavitelia miestnych samospráv chceli aj prostredníctvom obnovy vlakového spojenia na trati prvej uhorsko-haličskej železnice.
viac
03.01.2023
Trnavský kraj sa v cestovnom ruchu nezameriava iba na domácich návštevníkov
V záujme využitia potenciálu Letiska Piešťany sústreďuje Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj svoju pozornosť aj na Blízky východ. Informoval o tom Martin Palkovič z KOCR Trnavský kraj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %