Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
17.03.2018 04:43

V meste riešia problém s neporiadkom po kamionistoch


Ilustračná snímka, zdroj: NaZáhorí


V stredu (14. 3.) sa na Mestskom úrade v Senici stretol primátor mesta so zástupcami spoločností, ktoré sídlia v priemyselnej zóne Kaplinské pole. Témou stretnutia bol spoločný problém - neporiadok v priemyselnej zóne, informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.


Neporiadok vzniká po vodičoch kamiónov stojacich popri krajnici na ceste v tejto lokalite. "Odpadky popri cestách sú zlou vizitkou nielen pre mesto, ale aj pre samotné podniky," uvádza sa vo vyhlásení mesta.       

Stretnutia s primátorom Branislavom Grimmom sa zúčastnili zástupcovia takmer všetkých spoločností z priemyselnej zóny, riaditeľ Technických služieb, náčelník mestskej polície a pracovníci mestského úradu. "Mesto čistí lokalitu Kaplinské pole štyrikrát ročne prostredníctvom dlhodobo nezamestnaných ľudí z úradu práce. Momentálne pracuje v uliciach mesta do 20 takýchto pracovníkov. Niektorí sú zamestnaní na štyri hodiny denne, iní na osem hodín denne. V minulosti ich bolo dvakrát toľko," uviedla Barošková.       

V meste chýba odstavná plocha pre kamióny, vodiči preto využívajú širšiu cestu v priemyselnej zóne. Na viacerých úsekoch by mali byť osadené informačné tabule s upozorňujúcimi nápismi aj v cudzích jazykoch. Niektoré úseky budú monitorované bezpečnostnými kamerami. V zóne by malo byť osadené dopravné značenie so zákazom zastavenia a vyznačené parkovacie zóny. "Po tejto úprave dopravným značením bude môcť zasiahnuť mestská alebo štátna polícia, ktorá by v lokalite mala vykonávať častejší dohľad," doplnila hovorkyňa.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.05.2018
Zadlženosť mesta klesla, v roku 2017 dosiahlo príjmy 16,7 milióna eur
V roku 2017 mesto Senica hospodárilo s prebytkom 178.983,42 eura, informoval vedúci finančného oddelenia mestského úradu Róbert Mozolič.
viac
17.12.2018
V Senici sa uskutoční Silvestrovský beh, novinkou bude severská chôdza
Nadšenci behu sa v posledný deň roka stretnú v Senici na tradičnom Silvestrovskom behu, ktorý organizuje mesto a zaznamená svoj 33. ročník. TASR informovala organizátorka podujatia Erika Mášiková.
viac
20.01.2019
V Senici rokoval prvýkrát po voľbách klub starostov okresu
Prvýkrát po novembrových voľbách do samosprávy miest a obcí rokoval v stredu (16. 1.) na Mestskom úrade v Senici Klub starostov okresu Senica, ktorý je jedným z troch okresov tvoriacich Združenie miest a obcí (ZMO) Záhorie. TASR informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.
viac
26.08.2019
Hlasujte v súťaži Kniha záhoria 2018
Záhorská knižnica Senica od 12. augusta až do 30. septembra 2019 vám ponúka možnosť oboznámiť sa s minuloročnou úrodou kníh, ktoré napísali Záhoráci, sú o Záhorí alebo o Záhorákoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %