Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
04.04.2018 07:31

V meste vysadia v rámci projektu 150 stromov


Ilustračná snímka zdroj: Dnesky.sk


Bánovce nad Bebravou budú po tomto týždni zelenšie. V rámci projektu Viac zelene pre Štúra, s ktorým prišli bývalí žiaci z miestneho Gymnázia Janka Jesenského, pribudne na území mesta 150 stromov. Informovala o tom samospráva v tlačovej správe.


Dovedna 150 drevín v rámci prvej fázy vysadia ako náhradu za škody spôsobené veternou kalamitou spred dvoch rokov. "Do realizácie sa zapoja dobrovoľníci z radov študentov, vybrané tímy zo základných škôl, zamestnanci mestského úradu aj samotní občania mesta," uviedla radnica.       

Lokality, kde budú dobrovoľníci sadiť stromy, spracoval odbor služieb mestu bánovského mestského úradu do situačných plánov. Samotná výsadba prebehne podľa pridelených lokalít 6. a 7. apríla. Školy začnú s výsadbou stromov 6. apríla a ostatní dobrovoľníci nasledujúci deň. Začiatok prác organizátori stanovili na 10.00 h, pričom školské tímy budú sadiť v blízkosti škôl a ďalšie tímy, ktoré pokračujú 7. apríla, začnú na ulici A. Hlinku.       

Hlavnou iniciátorkou projektu v Bánovciach nad Bebravou je študentka Sokratovho inštitútu Diana Jakubíková. S realizáciou projektu začala s bývalými spolužiakmi ešte vlani počas vianočných trhov. Vtedy mali obyvatelia možnosť adoptovať si desať stromov, ktoré budú teraz v apríli na území mesta vysádzať.      

 "Veríme, že tento ekologický projekt prinesie pre mesto nielen viac zelene, ale aj spolupráce na ochrane životného prostredia," skonštatovala radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.09.2019
V najbližších rokoch má v Košiciach pribudnúť 300-tis. stromov
Dokopy 300-tis. stromov by malo v najbližších rokoch pribudnúť v Košiciach a ich blízkom okolí. Informovali o tom zástupcovia Dobrovoľníckeho centra Košíc (DCK) na pondelkovom brífingu. Ako uviedli, verejnosť môže v rámci pilotného projektu Sadíme Strom života požiadať o výsadbu na svojom pozemku.
viac
18.05.2020
Správa ciest KSK vysadí pri cestách stovky stromov
Správa ciest Košického samosprávneho kraja (SC KSK) spúšťa projekt obnovy cestnej zelene, v rámci ktorého plánuje do budúceho roka vysadiť zhruba 500 stromov.
viac
11.08.2020
Zeleň do centra – život do mesta
Zeleň do centra – život do mesta: do života sme uviedli areál podporený z programu Zelené oázy.
viac
13.01.2023
Krupina vysádza zeleň, na dvoch uliciach pribudnú desiatky stromov
V Krupine v týchto dňoch realizujú projekt výsadby zelene, na ktorý získalo mesto podporu od Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) vo výške 14 368 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %