Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
03.10.2019 05:00

V Modrom Kameni sa budú v sobotu konať Gaštanové slávnosti


Ilustračná snímka (tasr)


Na súťaž gaštanových zákuskov, ktoré pečú každoročne miestne gazdinky z plodov vlastnej záhrady, sa môžu tešiť návštevníci sobotňajších (5. 10.) Gaštanových slávností v Modrom Kameni.


Ako pre TASR uviedla kultúrno-propagačná manažérka tamojšieho múzea Katarína Hanková Jančeková, podujatie otvorí o 10.00 h ďakovná omša za všetky plody a dary jesennej prírody. "Na omši sa návštevníci stretnú s majiteľom hradu grófom Pavlom Balašom a jeho ženou, ktorým poddaní odovzdajú úrodu gaštanov," priblížila priebeh podujatia.       Na nádvorí kaštieľa a pred jeho hradbami sa budú predávať nielen pečené gaštany, ale aj sadenice gaštana jedlého. "Kto si ich chce upiecť gaštany sám, na predaj budú, samozrejme, aj surové," doplnila Hanková Jančeková.       

Okrem toho čakajú na návštevníkov aj gaštanové palacinky, gaštanové wafle, či gaštanový med. Nebude chýbať ani súťaž na gaštanovú tému. "O 13.00 h vyhlásime víťaza súťaže o najlepší gaštanový zákusok," pripomenula manažérka múzea.       

Celý deň spestria hudobné a tanečné vystúpenia a na záver o 18.30 h vystúpi slovenská rocková skupina Gladiator.       

V tento deň bude v kaštieli otvorená aj expozícia SNM – Múzea bábkarských kultúr a hračiek. Sprievodným programom budú aj bábkarské tvorivé dielne pre najmenších.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2022
Hradné slávnosti ponúknu dobové výjavy, koncert, divadlo i ohňovú šou
Areál Levického hradu bude počas najbližšieho víkendu patriť histórii. V sobotu 11. júna sa tam zídu šermiari a hradní páni. Pripravená je beseda i ukážky rôznych dobových výjavov.
viac
23.07.2022
Mesto Modra pozýva na Huncokárske slávnosti
Od piatka do nedele (24. 7.) si v Modre a miestnej časti Piesok pripomenú huncokárov - bavorských a tirolských drevorubačov, ktorí prišli na územie Malých Karpát v polovici 18. storočia. Tohtoročný program tradičných Huncokárskych slávnosti približuje samospráva na sociálnej sieti.
viac
24.04.2023
Hrad Modrý Kameň otvorí tohtoročnú letnú turistickú sezónu v máji
Hrad Modrý Kameň vo Veľkokrtíšskom okrese otvorí tohtoročnú letnú turistickú sezónu v máji. Potvrdila to riaditeľka Múzea bábkarských kultúr a hračiek Slovenského národného múzea (SNM) Helena Ferencová.
viac
31.08.2023
Na hrade Modrý Kameň bude cez víkend rozlúčka s prázdninami
Na hrade Modrý Kameň bude cez víkend rozlúčka s prázdninami. Verejnosti sprístupnia expozície hračiek a vyskúšajú si aj vodenie rôznych druhov bábok. TASR o tom informovala Dáša Ďuríková z Múzea bábkarských kultúr a hračiek Slovenského národného múzea (SNM).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %