Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
27.09.2018 10:50

V Moškovci a Slovenskom Pravne neprejavil nikto záujem o funkciu starostu


Rokokovy kaštieľ v Slovenskom Pravne


V dvojici obcí v okrese Turčianske Teplice si nebudú v novembrových komunálnych voľbách tamojší obyvatelia voliť starostu. O funkciu totiž v Moškovci a Slovenskom Pravne neprejavil nikto záujem. TASR to potvrdil prednosta Okresného úradu v Turčianskych Tepliciach Miroslav Kovalčík.


 V Slovenskom Pravne žije v súčasnosti do 1000 obyvateľov. "Za posledné štyri roky sme v obci veľa spravili. Nekandidujem pre môj zhoršujúci sa zdravotný stav, ktorý som pri výkone svojej funkcie zanedbávala," povedala pre TASR starostka Eva Pálešová, ktorá podľa svojich slov cíti, že by bolo nezodpovedné kandidovať, keď vie, že by právomoci starostky nemohla plnohodnotne vykonávať.       

V novembri si obyvatelia Slovenského Pravna tak budú voliť iba poslancov obecného zastupiteľstva. O sedem poslaneckých stoličiek tam prejavilo záujem desať kandidátov. 

Rovnaká situácia je aj v Moškovci, ktorý má asi 60 obyvateľov. Súčasná starostka Anna Staňová, ktorá obec vedie štvrté volebné obdobie, rovnako nekandiduje a nenašiel sa nikto, kto by ju chcel nahradiť.       

Obe obce by tak do vypísania doplňujúcich volieb do orgánov samosprávy obcí mali viesť súčasné starostky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.11.2018
Andrej Kulik zažil počas 32 rokov na čele obce viac pozitívneho
Starostu obce Dlhé Klčovo vo Vranovskom okrese Andreja Kulika vystrieda po desiatkach rokov Ľubica Zubková (nezávislá), ktorá pracuje na tamojšom obecnom úrade päť rokov. V sobotňajších komunálnych voľbách získala 292 hlasov, čo predstavuje 45,62 percenta.
viac
03.04.2019
Kto sa podieľa na rozvoji samosprávy
Starostovia a primátori, ktorí boli v jesenných komunálnych voľbách zvolení minimálne tretí krát sa v prieskume Združenia miest a obcí Slovenska vyjadrili k tomu, kto sa podľa nich najvýraznejšie podieľa na rozvoji samospráv. Tiež odpovedali na to, či by išli opätovne do komunálnych volieb.
viac
23.09.2019
Voľby v obci Žehňa vyhral Slavomír Lipták
Víťazom sobotňajších volieb na starostu v obci Žehňa v okrese Prešov je Slavomír Lipták. Svoj hlas mu dalo 332 oprávnených voličov.
viac
16.11.2019
Ústavný súd odmietol sťažnosť na voľby starostu Žehne
Ústavný súd SR v stredu odmietol ako zjavne neopodstatnenú sťažnosť na voľby starostu obce Žehňa v okrese Prešov zo septembra minulého roka. Voľby starostu vtedy vyhral Slavomír Lipták, sťažnosť podali druhý v poradí Atila Géňa a Strana tolerancie a spolunažívania, za ktorú kandidoval.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %