Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
07.02.2016 08:00

V netradičnej súťaži môžete vyhrať s filmom nakrúteným na mobilný telefón


Čoraz viac umelcov využíva k tvorbe mobilné technológie. (Foto: Pixabay.com)


Súkromná stredná umelecká škola filmová v Košiciach a občianske združenie MediaPark vyhlásili súťažný festival filmov nakrútených na mobilné telefóny – MobilFest 2016. Abstraktné zábery z mobilných telefónov využívajú vo filmoch i známi hollywoodski režiséri.


"Chceme dať šancu všetkým. A ako môže nakrúcať každý? No predsa mobilom!" Takto opísala zrod myšlienky Mobilfestu jeho autorka, riaditeľka Súkromnej strednej umeleckej školy filmovej v Košiciach Jarmila Uhríková.      Do festivalu filmov natočených mobilom sa môže podľa Uhríkovej zapojiť každý, kto v sebe skrýva tvorivý potenciál. Stačí byť originálny a pracovať na svojom talente. 

"Krátke videá môžu ľudia prihlasovať do 15. apríla 2016, prostredníctvom formulára na webovej stránke www.mobilfest.eu. Zaslané videá musia mať minimálnu dĺžku 30 sekúnd a nemôžu trvať viac ako päť minút," priblížila podmienky súťaže Uhríková.  Súťaží sa v troch kategóriách, dospelí nad 18 rokov, študenti a žiaci od 14 do 18 rokov a deti do 14 rokov. Každá kategória je rozdelená na tri podkategórie a to filmy, hrané, dokumentárne, animované a videoklip, potom je art video a video zo športového podujatia. Deti do 14 rokov súťažia v rámci voľnej tvorby.

Výsledky Mobilfestu, o ktorých rozhodne porota, budú známe 7. mája 2016 na slávnostnom vyhodnotení v košickom kine Úsmev. "Každý súťažiaci bude automaticky zaradený do špeciálneho hlasovania o Cenu diváka. Video, ktoré získa najviac "lajkov" na Youtube, kanáli Mobilfestu, vyhráva," dodala Uhríková. Súťažný festival MobilFest ponúka priestor tvorcom, aby uplatnili mobil v oblasti súčasného umenia, ukázali jeho potenciál ako umeleckého nástroja a našli nové možnosti pre súčasné umenie.

Autor: (tasr, red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2024
NKN spúšťa nový grantový program Eko ďalej
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) spúšťa nový grantový program Eko ďalej. Žiadatelia môžu v rámci neho získať na rôzne ekologické projekty dotáciu do výšky 2500 eur.
viac
13.04.2024
Za 20 rokov zrealizovali zdravotní klauni vyše 32-tis.klauniád
Zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors počas svojho pôsobenia zrealizovali na Slovensku už vyše 32.000 klauniád. Pri príležitosti 20. výročia založenia občianskeho združenia o tom informovala Martina Dobšinská Novomestská zo združenia.
viac
13.04.2024
Výstavbu kompostárne by mali ukončiť v júni, mesto vybavuje povolenia
Mesto Brezno by malo v júni ukončiť výstavbu kompostárne, s ktorou v areáli za bývalou mliekarňou a súčasnou betonárkou na Mliekarenskej ulici začalo pred takmer dvomi rokmi. Informovala o tom samospráva na svojom webe s tým, že vybavuje povolenia potrebné k jej prevádzke a činnosti.
viac
13.04.2024
MK SR označilo úspech festivalu Východná za jednu z priorít vedenia
Úspech medzinárodného folklórneho festivalu Východná je jednou z priorít Ministerstva kultúry (MK) SR. Prípravám treba venovať adekvátnu pozornosť a prinavrátiť mu jeho status.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %