Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
09.11.2016 04:02

V niektorých lyžiarskych strediskách začali zasnežovať zjazdovky


Snímka zdroj: (tasr, Oliver ONDRÁŠ).


Zjazdovku na Skalnatom plese a tiež Solisko na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách začali zasnežovať. S technických zasnežovaním podľa slov hovorkyne prevádzkovateľa lyžiarskych stredísk vo Vysokých Tatrách Zuzany Fabianovej začali z dôvodu mínusových teplôt v nočných hodinách.


V prípade, že bude počasie priaznivé, tak s technickým zasnežovaním budú pokračovať v priebehu celého týždňa.       

Ak teploty poklesnú pod bod mrazu počas celého dňa, bude nízka vlhkosť vzduchu a správna sila a smer vetra, tak sa zasnežovanie presunie aj na zjazdovky v nižších polohách, konkrétne na Esíčko, Turistickú a Interski. Zimnú turistickú sezónu vo Vysokých Tatrách otvoria 25. novembra, kedy sa sprístupní najnavštevovanejšia tatranská atrakcia, Tatranský ľadový dóm na Hrebienku. "Nosnou témou diela, s ktorého stavbou sa začalo v priebehu minulého týždňa, bude tento rok spišská gotika," uviedla výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Andrea Žigová.       

Novinkou tohtoročnej zimnej sezóny v lyžiarskych strediskách budú detské vleky v Tatranskej Lomnici a na Štrbskom Plese. Tie pribudnú na zjazdovke Interski a Buková hora. "Štrbské Pleso nadobúda charakter tréningového strediska. Prevádzkovatelia tu vytvorili podmienky pre profesionálnych lyžiarov z okolitých krajín, ktorí tu trénujú už od skorých ranných hodín. Športovci z lyžiarskych klubov budú využívať svahy Interski a časť zjazdovky Solisko," uzavrela Fabianová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2016
V Tatrách riešia lanovku medzi Štartom a Hrebienkom
Vo Vysokých Tatrách sa opäť začalo hovoriť o výstavbe lanovky, ktorá by mala spojiť Hrebienok so zjazdovkou Štart v Tatranskej Lomnici.
viac
07.11.2016
Vysoké Tatry ponúkajú zaujímavé túry aj počas zimnej uzávery chodníkov
Zimná uzávera turistických chodníkov Vo Vysokých Tatrách platí od 1. novembra do 15. júna 2017. Časť chodníkov je pre turistov uzavretá z dôvodu ochrany prírody, najmä kamzíkov a švišťov vrchovských tatranských.
viac
24.11.2016
Prvá lyžovačka bude na Štrbskom Plese už v sobotu 26. novembra
Na Štrbskom Plese v sobotu 26. novembra odštartujú lyžiarsku sezónu. Hoci to podľa počasia aktuálne vyzerá v Tatrách na jarnú lyžovačku, Tatranci ako prví ponúkajú lyžiarom testovanie snehu.
viac
19.11.2022
V stredisku v Tatranskej Lomnici začali so zasnežovaním zjazdoviek
V lyžiarskom stredisku v Tatranskej Lomnici vo Vysokých Tatrách vo štvrtok (17. 11.) spustili snežné delá. Zasnežovať začali ako prvú zjazdovku Čučoriedky - Západ.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %