Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
15.01.2018 04:02

V obci Babiná budú deti od septembra chodiť do novej škôlky


Obec Babiná sa nachádza v okrese Zvolen.


V Babinej bude najmenším obyvateľom obce od septembra slúžiť nová materská škola (MŠ). Momentálne sa stavia na mieste pôvodnej budovy MŠ, ktorá pochádzala ešte z konca 19. storočia.


„Sme asi v polovici, keď máme za sebou hrubú stavbu, pričom v prvom polroku 2018 by sme chceli pracovať už v interiéri a na zariaďovaní objektu,” povedala starostka Babinej Jana Gregušová.

Predškoláci, ktorých je aktuálne 19, sú dočasne umiestnení v priestoroch združenej budovy obce, ktorá je hneď vedľa rozostavanej škôlky. V Babinej však počítajú v súvislosti so zvyšujúcou sa výstavbou rodinných domov s rastom počtu detí, a tým aj väčším záujmom rodičov o umiestnenie svojich ratolestí do predškolských zariadení. „Výstavbou novej škôlky by sa nám kapacita zvýšila na 30 detí,” pripomenula starostka.

Pôvodný objekt materskej školy obec odkúpila pred viac ako dvoma rokmi od evanjelickej cirkvi, dovtedy samospráva platila za prenájom. Budova však už po všetkých stránkach nespĺňala súčasné kritéria. Výstavba novej MŠ vyjde obec na asi 340 000 eur. „Platíme to celé z vlastného rozpočtu, peniaze sme si našetrili rokmi, pričom nám výrazne pomohli výnosy z predaja dreva od obecných lesov,” pripomenula.

Autor: (ts)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.04.2020
Poslanci Lamača schválili od januára 2021 novú škôlku na Boroch
V lokalite Bory v rámci katastrálneho územia bratislavského Lamača by mala od 1. januára 2021 fungovať nová materská škola (MŠ).
viac
11.05.2020
Obec začína s výstavbou MŠ pri rómskej osade
S výstavbou materskej školy (MŠ) pri tunajšej rómskej osade začne obec Mníšek nad Hnilcom v okrese Gelnica v najbližších dňoch. Ako povedal starosta Ľudovít Kujnisch, momentálne ide o najväčší projekt obce.
viac
02.09.2020
Biely Kostol pripravuje po šestnástich rokoch novú kontajnerovú školu
Po šestnástich rokoch sa vráti do Bieleho Kostola pri Trnave základná škola (ZŠ). Bude stáť na inom mieste ako jej predchodkyňa, bude kontajnerová a rozrastať sa bude postupne. Podľa starostky Ivety Paulovej by prvých žiakov mala privítať už o rok, v septembri 2021.
viac
08.03.2022
V obci Zborov stavajú materskú školu pre 160 detí
Nová materská škola, ktorú stavia obec Zborov v Bardejovskom okrese, bude slúžiť pre 160 detí. V súčasnosti sídli vo viac ako 100-ročnej budove, ktorá podľa starostu Jána Šurkalu kapacitne nepostačuje a nie je stavaná pre účely materskej školy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %