Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
22.02.2019 01:05

V obci budú modernizovať učebne základnej školy


Základná škola v Čiernom Brode


V obci Čierny Brod (okres Galanta) budú modernizovať učebne základnej školy. Na tento účel sa podarilo získať dotácie z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).


Ako pre TASR uviedol starosta obce Pavel Nagy, ide o verejné obstarávania (VO) v rámci vybavenia učební a stavebnej časti, ktoré sú ešte v štádiu vyhodnocovania, a súčasne s nimi aj VO na didaktické pomôcky. Následne požiadajú o refundáciu.       

Hlavným cieľom projektov je zvýšenie kvality vyučovania odborných predmetov modernizáciou a vybavením odborných učební na základnej škole, kam možno zahrnúť získanie fyzikálnej a biologicko-chemickej učebne, jazykových učební na výučbu slovenského jazyka a cudzích jazykov, vrátane slovenského jazyka pre osoby vyrastajúce v inom jazykovom prostredí, ale tiež IKT učební, didaktických pomôcok, a stavebno-technické úpravy.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.03.2019
Žilinské základné školy zmodernizujú svoje učebne
Žiaci žilinských základných škôl sa budú vzdelávať a rozvíjať svoje zručnosti v moderných priestoroch. Vďaka podpore z Integrovaného regionálneho operačného programu vzniknú na 9 základných školách školské knižnice a nové učebne pre technické práce, prírodné vedy, informatiku či cudzie jazyky.
viac
30.09.2019
Dérerka pokračuje cestou modernizácie
Najstaršia škola v Malackách – ZŠ Dr. J. Dérera – zaznamenala ďalší posun vo svojej modernizácii. Projektový zámer samosprávy ako zriaďovateľa pod názvom Modernejšie v Dérerke - v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP)- priniesol dve vynovené učebne.
viac
08.01.2021
Prievidza investuje do škôl v tomto roku 1,44 milióna eur
Samospráva Prievidze investuje tento rok do škôl 1,44 milióna eur. Viac peňazí pôjde pre materské školy (MŠ). Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
15.08.2022
Strednú elektrotechnickú školu zmodernizujú za 2,8 milióna eur
Investíciu 2,8 milióna eur si vyžiada modernizácia Strednej odbornej školy elektrotechnickej v Žiline. Po stavebných úpravách tam vznikne 16 nových odborných učební s technickým a hygienickým zázemím.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %