Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
21.02.2017 04:33

V obci Horná Ves postavia bytový dom za asi 550 000 eur


Obec Horná Ves. Snímka zdroj: (slovakregion.sk).


V Hornej Vsi v okrese Prievidza postavia nájomný dom s 12 bytmi. Stavbu zrealizuje na vlastné náklady súkromný investor, obec ju potom plánuje odkúpiť z dotácie od Ministerstva dopravy a výstavby SR a úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania.


"Záujem o byty máme, evidujeme okolo 45 žiadostí, pričom tie si podalo aj viacero cudzích z okolia Partizánskeho," povedal starosta Hornej Vsi Jozef Hrotek. Samospráva chce výstavbou domu podľa jeho slov dosiahnuť to, aby im mladí neutekali z obce. "Naša obec sa rozrastá, len v škôlke máme 70 detí," podotkol.        

Samospráva už vybrala aj dodávateľa prác cez verejnú súťaž, dom s dvoma nadzemnými podlažiami s ôsmimi dvojizbovými, dvoma trojizbovými a dvoma jednoizbovými bytmi a potrebnou infraštruktúrou postaví E-RAN Property, s.r.o., so sídlom v Bratislave, a to za 550 417,96 eura vrátane dane z pridanej hodnoty (DPH). Stavbu má firma dokončiť najneskôr do 650 dní od nadobudnutia účinnosti zmluvy.      

Horná Ves má už podľa slov starostu pripravené povolenie na ďalší bytový dom, ten postaví, ak budú mať obyvatelia oň záujem.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.01.2018
V obci Babiná budú deti od septembra chodiť do novej škôlky
V Babinej bude najmenším obyvateľom obce od septembra slúžiť nová materská škola (MŠ). Momentálne sa stavia na mieste pôvodnej budovy MŠ, ktorá pochádzala ešte z konca 19. storočia.
viac
14.08.2020
Obec Lehnice odovzdá 19 nových nájomných bytov
Obec Lehnice odovzdá už čoskoro 19 nových nájomných bytov ich obyvateľom. V priebehu dvoch desaťročí zaobstarala dovedna už deväť bytových domov pre nájomné bývanie, v nich bolo doteraz 140 bytových jednotiek.
viac
28.08.2020
Mesto Malacky má k dispozícii vládnu dotáciu na športovú arénu
Vládnu dotáciu vo výške 1,5 milióna eur na výstavbu multišportovej arény v Malackách má samospráva na účte. Mesto o tom informuje na svojom webe.
viac
02.09.2020
Biely Kostol pripravuje po šestnástich rokoch novú kontajnerovú školu
Po šestnástich rokoch sa vráti do Bieleho Kostola pri Trnave základná škola (ZŠ). Bude stáť na inom mieste ako jej predchodkyňa, bude kontajnerová a rozrastať sa bude postupne. Podľa starostky Ivety Paulovej by prvých žiakov mala privítať už o rok, v septembri 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %