Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
01.03.2018 08:42

V obci Most pri Bratislave sa bude rekonštruovať vodovod


Ilustračná snímka: (tasr)


Obyvateľov Mostu pri Bratislave ako aj vodičov prechádzajúcich cez túto obec čaká od pondelka 5. marca 2018 rekonštrukcia obecného vodovodu a z toho dôvodu aj následné obmedzenie dopravy.


Celková dĺžka rekonštrukcie verejného vodovodu v obci Most pri Bratislave – Bratislavská ulica je 2 234 m a je rozdelená na 6 etáp.

 1. etapa v dĺžke 414 m sa začne v pondelok 5. marca 2018 a skončí 6. apríla 2018. Trasa realizácie povedie po pravej strane v smere od Bratislavy od bývalého výskumného ústavu v zelenom páse, pokračovať bude cez ulicu Krátku, následne poza benzínovú stanicu ČS Most až po rodinný dom č. súp. 529.

 2. etapa bude nasledovať 6. apríla 2018 pri rodinnom dome č. súp. 529 a potrvá do 20. mája 2018. Od rodinného domu č. súp. 529 pravostranne v zelenom páse pôjde až po rodinný dom súp. č. 128, kde prejde popod cestu na ľavú stranu a pokračovať bude v chodníku až po zdravotné stredisko. Koniec tohto 238 m úseku bude pri odbočení z ulice Bratislavskej na ulicu Športovú.

 3. etapa v dĺžke 427 m sa začne 21. mája 2018 pri odbočení z ulice Bratislavskej na ulicu M. R. Štefánika a ukončená bude 10. júla 2018 na križovatke ulice Bratislavská a ulice Záhradná. Trasa realizácie povedie po ľavej strane v smere od Malinova.

 4. etapa je plánovaná počas letných školských prázdnin od 11. júla 2018 do 2. septembra 2018. 357 m dlhý rekonštruovaný úsek sa začne sa na križovatke ulice Bratislavská a Záhradná a končiť bude na križovatke ulíc Bratislavská a Družstevná. Realizovaná trasa pôjde po pravej strane v smere od Malinova. Pri realizácii tejto 4. etapy bude doprava riadená semaformi, ktoré budú umiestnené na Bratislavskej ulici zo smeru od Malinova, na ulici Nálepkovej zo smeru od Studeného a taktiež na ulici Bratislavskej v smere do Studeného. V smere od Studeného nebude možné odbočiť na ypsilonovej križovatke v smere na Malinovo a opačne, t. j. v smere od Malinova nebude možné odbočiť na Studené.

 V 5. etape sa plánuje rekonštruovať 428 m dlhý úsek a v 6. etape sa potom dokončí ďalších 370 m. Obidve sa budú realizovať v termíne od 3. septembra 2018 do 23. decembra 2018. Začiatok bude na križovatke ulíc Bratislavská a Družstevná a koniec pri odbočení z. Bratislavskej ulice na ulicu Športovú. Trasa realizácie pôjde po pravej strane v smere od Malinova.

Pri realizácii etáp 1. – 3. a 5. a 6. bude doprava cez obec zachovaná v dvoch zúžených jazdných pruhoch bez použitia semaforov a s obmedzením rýchlosti. Počas celého obdobia rekonštrukcie verejného vodovodu bude cez obec zákazovými dopravnými značkami zamedzený prejazd nákladných automobilov v smere od Bratislavy, Malinova a Studeného, okrem vozidiel stavby a vozidiel spoločností, ktoré majú v obci Most pri Bratislave sídlo. Na Nálepkovej ulici v smere od Studeného budú počas celej doby rekonštrukcie osadené zákazové dopravné značky „Zákaz odbočenia doľava“ na ulicu Limbovú a Športovú.

 Počas rekonštrukcie vodovodu bude zabezpečená premávka spojov Slovak Lines a SAD Dunajská Streda. V prípade 4. etapy ak bude rekonštrukcia prebiehať v úseku riadeného semaformi, kde sú umiestnené zastávky Slovak Lines, budú zastávky posunuté mimo tento úsek a budú označené mobilnými označníkmi. V prípade, že to nebude možné, bude nevyhnutné dočasne zástavku zrušiť bez náhrady.

Bratislavská vodárenská spoločnosť a. s. bude počas celej doby výstavby a rekonštrukcie verejného vodovodu zabezpečovať dodávku pitnej vody do obce. Z toho dôvodu bude potrebné vybudovať niekoľko bypassov pre každú etapu. Z toho vyplýva zákonná povinnosť monitorovať a pravidelne odoberať vzorky vody pre hygienický rozbor pitnej vody. Tieto dôvody a tiež technologické postupy budú mať vplyv na dobu trvania rekonštrukcie.

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.03.2018
V obci Most pri Bratislave rekonštruujú vodovod
Začiatkom marca začali v Moste pri Bratislave s rekonštrukciou verejného vodovodu. Cestujúca verejnosť ako aj vodiči musia rátať s obmedzením dopravy ako aj jazdiť so zvýšenou opatrnosťou. Práce budú prebiehať kontinuálne s pracovnou dobou od 7.00 do 18.00 hodiny, vrátane sobôt a nedieľ.
viac
20.08.2020
Mesto rokuje o termíne ukončenia rekonštrukcie karloveskej radiály
Mesto Bratislava aktuálne rokuje so zhotoviteľom stavby o termíne ukončenia rekonštrukcie Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály. Potvrdila to hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová s tým, že v najbližších dňoch poskytne magistrát bližšie informácie.
viac
18.06.2021
Od pondelka začnú opravovať most nad Panónskou, obmedzí to dopravu
V Bratislave začnú od pondelka 21. júna opravovať most nad Panónskou cestou - nadjazd k Budatínskej ulici v Petržalke. Nájazdy a zjazdy na most budú uzavreté počas realizácie všetkých troch etáp.
viac
15.03.2022
Začína sa rozsiahla rekonštrukcia mosta na Škultétyho ulici v Prešove
Most na Škultétyho ulici v Prešove je jedným z najvyťaženejších dopravných objektov, čomu podľa radnice zodpovedá aj jeho stav. Po dlhých rokoch sa však dočká obnovy. Samospráva v pondelok odovzdala stavbu zhotoviteľovi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %