Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
20.08.2018 08:15

V obci Ploské pracujú na čističke odpadových vôd


Na snímke starosta obce Ploské František Petro. FOTO TASR – František Iván


Na dokončení stavby čističky odpadových vôd (ČOV) aktuálne pracuje samospráva Ploského v okrese Košice-okolie. V prevádzke by mohla byť v budúcom roku, obec ešte potrebuje technológiu za 150.000 eur. Pre TASR to povedal starosta Ploského František Petro.


 "Na dokončenie stavby čističky odpadových vôd sme dostali dotáciu z envirofondu vo výške 65.000 eur, k tomu máme ako obec povinné kofinancovanie päť percent. Ide o stavbu, do ktorej sme sa pustili v roku 2016, kedy sme získali finančné prostriedky z eurofondov na nákup technológie, jej osadenie, začatie stavebnej časti objektu a pod. Keďže uplynuli dva roky, sme radi, že sme boli úspešní pri získaní dotácie na uzatvorenie stavebného objektu." Pokračoval, že jedným z dôvodov je aj ochrana materiálu, ktorý by mohol vplyvom počasia zvetrať. "Toto by sme chceli do novembra ukončiť," spresnil Petro.       

Obec sa bude aj naďalej uchádzať o finančné prostriedky. "Aby bola čistička funkčná, chýba nám k tomu ešte dodanie ďalšej technológie za 150.000 eur," uviedol.       Podľa starostu je prvoradým cieľom ČOV ochrana životného prostredia. "Samotné vyprázdňovanie žúmp, resp. septikov, je prácne," dodal s tým, že ČOV obyvateľom prinesie aj komfort.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.05.2021
V obci Nová Dedinka plánujú vybudovať čistiareň odpadových vôd
V Novej Dedinke v Seneckom okrese plánuje obec vybudovať čistiareň odpadových vôd (ČOV). Umiestnená má byť pri regionálnej ceste III/1062, zhruba 200 metrov od najbližšej bytovej zástavby v extraviláne obce.
viac
02.08.2021
Výzva na budovanie verejných kanalizácií, ČOV a výstavbu verejných vodovodov
Ministerstvo životného prostredia SR ako riadiaci orgán pre Operačný program Kvalita životného prostredia oznamuje, že dňa 30. 7.2021 bola zverejnená 69. výzva na predkladanie žiadostí o NFP zameraná na budovanie verejných kanalizácií, čistiarní odpadových vôd a súbežná výstavba verejných vodovodov.
viac
21.04.2022
Senec dokončuje stavebné práce na čistiarni odpadových vôd
Mesto Senec dokončuje stavebné práce na čistiarni odpadových vôd (ČOV) na Šamorínskej ulici. Samospráva o tom informuje na svojom webe s tým, že sa to týka novej aktivačnej nádrže a dosadzovacích nádrží. Rovnako aj rekonštrukčných prác na existujúcich objektoch.
viac
05.01.2023
Dobrá Niva chce tento rok budovať novú ČOV, zaviedla tiež poplatok za rozvoj
Vybudovanie novej čistiarne odpadových vôd (ČOV) a následné prepojenie starej ČOV s novou a tiež spustenie procesu jednoduchých pozemkových úprav v lokalite IBV Nad Višničkami, to sú hlavné priority vedenia obce Dobrá Niva v okrese Zvolen na tento rok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %