Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
12.10.2019 10:25

V obnovenej kuchyni MŠ Stodoláčik majú aj stroj na kompostovanie


Ilustračná snímka: stodolacik.sk


Školská kuchyňa pri Materskej škole (MŠ) Stodoláčik v Liptovskom Mikuláši prešla modernizáciou. Práce zrealizovalo mesto v náklade 65-tis. eur.


V škôlke ako v jedinej v meste majú aj prístroj na kompostovanie kuchynského odpadu, z ktorého získavajú hnojivo do záhrad.  TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.       

V kuchyni je nová dlažba, sú tam obklady, elektrina, nechýba moderné technologické vybavenie. "Deťom chutí, kvalita stravy šla nepochybne hore. Výsledkom sú prázdne taniere," poznamenala v piatok na slávnostnom otvorení obnovenej školskej kuchyne riaditeľka MŠ Stodoláčik Jana Hladká.       

S približne 450 stravníkmi rátajú aj v Základnej škole (ZŠ) s MŠ Okoličianska. Aj tam radnica investovala bezmála 200.000 eur do obnovy kuchyne, technického vybavenia a dovybavenia skladových priestorov. Pribudli nové dlažby, obklady a modernejšie stroje. "Deti dostanú na stôl čerstvé jedlo, ktoré už nemusíme dovážať z Podbrezín ako v minulosti. Kuchyňa varí aj pre MŠ Kláštorná," uviedla riaditeľka školy Zuzana Pavelicová.       

Liptovskomikulášsky primátor Ján Blcháč pripomenul, že cieľom samosprávy je dostať k deťom kvalitnejšie a teplejšie jedlo. Kým v minulom školskom roku pripravovali kuchyne pri materských a základných školách v Liptovskom Mikuláši obedy pre 2100 stravníkov, v tomto roku zaznamenávajú nárast o 1580 obedov.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.06.2020
Dobrovoľní hasiči dostali cisternu, mesto im postaví aj garáž
Dobrovoľní hasiči z liptovskomikulášskej mestskej časti Liptovská Ondrašová budú pri zásahoch využívať novú hasičskú cisternu.
viac
30.10.2020
Tri grácie chce radnica vrátiť na Námestie mieru
Súsošie Tri grácie, ktoré do roku 2016 zdobilo Námestie mieru v Liptovskom Mikuláši, čaká na opätovnú inštaláciu v depozitári mestského múzea.
viac
28.08.2021
Na vojenskom cintoríne upravili hroby a zelenú pláň
Cintorín, ktorý sa týči nad Liptovským Mikulášom a je najväčším pohrebiskom príslušníkov 1. československého armádneho zboru nielen na území Slovenska, ale aj celého bývalého Československa, slávnostne posvätili a symbolicky sprístupnili v piatok 27. augusta 2021.
viac
23.08.2023
Na plavárni opravia zatekajúcu strechu, bude to stáť 125 000 eur
Zatekajúcu strechu na budove mestskej krytej plavárne v Liptovskom Mikuláši začínajú opravovať. V utorok si stavbu prevzal zhotoviteľ, práce potrvajú do októbra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %