Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
24.05.2017 12:31

V Opatovciach nad Nitrou vybudujú zberný dvor z fondov EÚ


Opatovce nad Nitrou.


Zvýšenie intenzity a zefektívnenie systému triedeného zberu odpadu chce vybudovaním zberného dvora dosiahnuť samospráva Opatoviec nad Nitrou (okres Prievidza).


Na tento účel dostane jej obecná spoločnosť Podnik služieb Opatovce nad Nitrou financie z Operačného programu Kvalita životného prostredia (OP KŽP).      

"Projekt rieši vybudovanie nového zberného dvora v našej obci, zapojené sú do neho aj Kocurany a Sebedražie, v budúcnosti tak môže slúžiť aj pre nich. Taktiež počíta s technickým vybavením a zriadením kontajnerových stojísk a zberných miest v obciach," informovala starostka Dana Melišková.      

Realizáciou aktivít sa podľa nej zabezpečia potrebné kapacity pre súčasný zber, triedenie a skladovanie komunálneho odpadu, a tiež kapacity pre plánované zvýšenie intenzity zberu triedeného komunálneho odpadu so zameraním na biologicky rozložiteľný, komunálny, drobný stavebný, objemný a textilný odpad a použité jedlé oleje. "Projekt vyrieši povinnosti, ktoré sú na obec prenesené zo zákona," dodala.      

Celkové oprávnené výdavky projektu predstavujú 1 182 000,97 eura, nenávratný finančný príspevok zase 1 122 900,92 eura. Na spolufinancovaní investície sa bude podieľať Podnik služieb Opatoviec nad Nitrou, s. r. o., sumou 59 100,05 eura. S realizáciou aktivít chce obec začať po kontrole verejnej súťaže.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.03.2017
Vybudovaním zberného dvora ušetrí obec na vývoze komunálneho odpadu
Hornooravská obec Hruštín, ktorá je vstupnou bránou do námestovského okresu, vybuduje v tomto roku nový zberný dvor na separáciu odpadu.
viac
09.03.2017
O zálohovaní plastových fliaš a plechoviek envirorezort neuvažuje
Veľká Británia, podobne ako pred ňou aj jednotlivé štáty EÚ, vášnivo diskutuje o zálohovaní plastových fliaš a plechoviek. Ako túto diskusiu vníma Ministerstvo životného prostredia SR?
viac
11.04.2017
Tak vlani triedili vo Vranove nad Topľou
V minulom roku vyzbierali vo Vranove nad Topľou 7125 ton zmiešaného komunálneho odpadu, čo je o 35 ton viac ako v roku 2015. Zároveň vytriedili aj 337 ton papiera, skla a plastov, čo je o 32 ton viac ako v roku 2015.
viac
20.10.2020
Ak Slovensko „neodflákne“ recykláciu bioodpadov, vyhne sa pokutám EÚ
Minister envirorezortu Ján Budaj dávnejšie burcuje, že treba čosi robiť so zvyšovaním recyklácie komunálnych odpadov (KO), lebo Slovensku hrozia vysoké pokuty EÚ za vývoz na skládky. Odpoveď je tiež dávnejšie známa: dôslednejšie recyklovať bioodpad, vrátane odpadu kuchynského!
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %