Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
15.08.2017 10:59

V parku v centre chcú osadiť miniatúry hradu a mohyly


Ilustračná snímka.


Turistické trasy pre peších i cyklistov, tiež pamiatky a zaujímavosti na území Mikroregiónu Valašskomeziříčsko-Kelečsko a mesta Partizánske by mal mapovať nový ucelený materiál.


Ten plánuje vytvoriť Partizánske s dobrovolným svazkom obcí spomínaného českého mikroregiónu, na tento účel budú žiadať financie z fondov Európskej únie. "Je to spoločný projekt Valašského Meziříčí a mesta Partizánske, bude realizovaný v rámci Fondu mikroprojektov," povedal dnes primátor Jozef Božik.       

Ambíciou mesta podľa neho je, aby si mohlo ďalej revitalizovať územie Parku Milana Rastislava Štefánika, kde okrem iného budú osadené nové prvky mobiliáru, budú dokončené chodníky a inštalované dve miniatúry - Bratislavského hradu a Mohyly Milana Rastislava Štefánika. "Bratislavský hrad preto, lebo je do značnej miery symbolom slovenskej štátnosti a v prípade Mohyly Milana Rastislava Štefánika hovoríme o mohyle, kde spočívajú ostatky človeka, po ktorom je pomenovaný park. Ide o človeka, ktorý je symbolom česko-slovenskej štátnosti," vysvetlil.       

Materiál v podobe brožúry by mal zase turistom poskytnúť dostupné trasy oboch regiónov s uvedením prírodných a kultúrnych zaujímavostí, návštevníci i obyvatelia oboch regiónov tak budú môcť podľa neho dôjsť pešou prechádzkou alebo na bicykli k vytipovaným pamiatkam a miestam.       

Celkové náklady predstavujú 70 065 eur a spolufinancovanie mesta 3503 eur. Predloženie žiadosti o mimorozpočtové zdroje a zabezpečenie realizácie projektu pod názvom Zpřístupnení kulturního a přírodního bohatství na území Mikroregionu Valašskomeziříčsko-Kelečsko a města Partizánske schválili partizánski mestskí poslanci na svojom dnešnom rokovaní.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.05.2016
Cyklokorytničku otvoria 11. júna
Cyklistickú, náučno-relaxačnú trasu pre peších turistov, bežcov i cyklistov, vedúcu z Ružomberka do Korytnice, otvoria v sobotu 11. júna.
viac
26.06.2016
V NP Muránska planina slávnostne otvorili obnovené turistické chodníky
V sobotu 25. júna sa v Terénnom informačnom stredisku Národného parku Muránska planina v sedle Burda konalo slávnostné otvorenie obnovených turistických chodníkov.
viac
25.08.2017
Mesto chce v rámci nového projektu zatraktívniť Park M. R. Štefánika
Mesto Partizánske sa pokúsi získať nenávratný finančný prostriedok z Fondu mikropojektov Európskej únie na realizáciu cezhraničného projektu, ktorý je zameraný na podporu turizmu a propagáciu historického, kultúrneho a prírodného dedičstva.
viac
10.11.2017
Projekt prepojenia Košíc a maďarského Tokaja hľadá finančné zdroje
Projekt vytvorenia železničného spojenia historickým vlakom medzi Košicami a slovenským a maďarským regiónom Tokaja zatiaľ nezískal finančnú podporu z eurofondov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %