Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
31.10.2018 04:25

V pondelok štartuje Týždeň vedy a techniky, ponúkne viac ako 400 podujatí


Festival vedy a techniky AMAVET bude aj v roku 2018 jedným z hlavných podujatí v rámci Týždňa vedy a techniky na Slovensku. Ilustračná snímka.


Týždeň vedy a techniky na Slovensku odštartuje v pondelok (5. 11.) svoj 15. ročník a potrvá až do nedele 11. novembra. Verejnosť bude môcť objavovať vedu počas viac ako 400 popularizačných podujatí po celom Slovensku, ako sú napríklad prednášky, festivaly, workshopy či súťaže.


TASR o tom informovali z Centra vedecko-technických informácií (CVTI) SR.  V pondelok sa uskutoční slávnostné otvorenie Týždňa vedy a techniky na Slovensku. Nasledovať bude vyhlásenie výsledkov fotografickej a výtvarnej súťaž. "Cieľom výtvarnej a fotografickej súťaže je zvýšiť záujem mladých ľudí o vedu a techniku, vedecké bádanie a popularizáciu vedy a techniky na Slovensku. Téma tohtoročnej výtvarnej súťaže bola "Môj prvý dotyk s vedou", téma fotografickej súťaže znela "Môj experiment"," priblížilo CVTI. V utorok (6. 11.) môže verejnosť navštíviť podujatie Utorok s psychológiou, ktorého cieľom je priblížiť verejnosti, čo všetko psychológia skúma a ako dokáže pomôcť v bežnom živote. Podujatie bude v CVTI na Lamačskej ceste v Bratislave a rozdelené bude na dve samostatné prednášky. "Predpoludním bude na tému "Závislosti v našom živote - internet, sociálne siete a kyberšikana" prednášať známa detská psychologička Mária Tóthová Šimčáková. Popoludní budú na tému "Neuropsychológia nie je len o zhoršenej pamäti" prednášať dvaja hostia  Michal Hajdúk a Petra Brandoburová.       

V dňoch 8. a 9. novembra v priestoroch bratislavského výstaviska Incheba bude interaktívna výstava Veda netradične, na ktorej verejnosti vo vystavovateľských stánkoch ponúknu množstvo exponátov zo sveta vedy a techniky. Vo výstavisku bude v spomínaných dňoch prebiehať aj Festival vedy a techniky AMAVET 2018. História festivalu sa v tomto roku prehupne do tretieho desaťročia a jeho 21. ročník sa opäť stane živnou pôdou na objavenie talentov v oblasti vedy a techniky. Pre odbornú komunitu je 8. novembra pripravená Národná konferencia na tému Veda a technika na Slovensku a v medzinárodnom výskumnom i vzdelávacom priestore- smerovanie ku kvalite a vedomostiam. Vyvrcholením Týždňa vedy a techniky na Slovensku bude galavečer pri príležitosti odovzdávania Ceny za vedu a techniku, ktorý sa uskutoční 8. novembra.       

Hlavným organizátorom Týždňa vedy a techniky na Slovensku je ministerstvo školstva v spolupráci s CVTI a Národným centrom pre popularizáciu vedy a techniky v  spoločnosti.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.01.2018
Ružinov v sobotu rozvoňajú zabíjačkové špeciality
Mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov pripravili pre všetkých milovníkov mäsa tradičné Ružinovské zabíjačkové slávnosti. V sobotu 27. januára od 9.30 v Parku Andreja Hlinku opäť ožijú zvyky, ktoré budú pripomínať tradície výroby zabíjačkových pochúťok.
viac
17.09.2018
V Trebišove ukončili leto oslavami DNÍ MESTA
Najväčšie mestské slávnosti sa konajú každoročne koncom leta. Aj v roku 2018 vyvrcholilo Kultúrne leto DŇAMI MESTA Trebišov.
viac
01.06.2021
Veda a technika získali na pôde Úradu Žilinského kraja ďalšiu podporu
Žilinská župa sa stala ďalším partnerským samosprávnym krajom Asociácie pre mládež, vedu a techniku AMAVET.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %