Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
01.02.2019 09:45

V Považskej Bystrici zrekonštruujú tri a postavia ďalšie tri hasičské zbrojnice


Ilustračná snímka: (int).


Dobrovoľní hasiči v šiestich mestských častiach Považskej Bystrice sa v tomto roku dočkajú rekonštrukcie, prestavby či výstavby nových hasičských zbrojníc. Z celkových predpokladaných nákladov asi 290.000 eur získalo mesto dotáciu 180.000 eur z Ministerstva vnútra Slovenskej republiky.


Ako informovala hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková, k stavebným úpravám dôjde na hasičských zbrojniciach v Milochove, v Podvaží a v Dolnom Moštenci. Stavebnými úpravami a zateplením dôjde až k 50-percentnej úspore energií.       

Nové objekty sa budú stavať v Zemianskom Kvašove, v Považskej Teplej a v Praznove. V Zemianskom Kvašove sa vybuduje úplne nová hasičská garáž, ktorá bude slúžiť dobrovoľnému hasičskému zboru ako priestor pre techniku. V Považskej Teplej sa k hasičskej zbrojnici vybuduje prístavba, ktorá bude slúžiť ako garáž pre techniku dobrovoľného hasičského zboru. Dobrovoľným hasičom v Praznove sa vybuduje prístavba ku kultúrnemu domu. Dom kultúry v Praznove slúži na kultúrne podujatia v obci, v časti objektu je umiestnená aj garáž požiarnej zbrojnice.       

„Presná výška spolufinancovania bude známa až po ukončení verejných súťaží. Tie sa spustia až po februárovom schválení rozpočtu na tento rok,“ doplnila hovorkyňa.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2016
Kanalizácia zvýšila bonitu obce
Kvalita života obyvateľov v najväčšej obci Považskobystrického okresu – Papradne sa rapídne zvýšila pred dvomi rokmi, keď sa v spolupráci s Považskou vodárenskou spoločnosťou ukončil projekt odkanalizovania celej doliny.
viac
29.09.2016
V Považskej Bystrici pribudne 86 nájomných bytov vyššej a strednej kategórie
V Považskej Bystrici sa po niekoľkoročnej stagnácii opäť rozbieha výstavba nájomných bytov. Po bytovom dome na sídlisku SNP pri športovej hale začali s výstavbou bytových domov ďalšie dve súkromné spoločnosti.
viac
08.04.2020
Radnica investuje 350 000 eur do rekonštrukcie hasičských zbrojníc
Mesto Považská Bystrica investuje v tomto roku 350 000 eur do rekonštrukcií a výstavby šiestich hasičských zbrojníc. Radnica získala 180 000 eur ako dotáciu z ministerstva vnútra, ďalších 170 000 eur investuje z vlastných zdrojov.
viac
28.12.2020
TSK žiada o financie pre cykloprojekty na Považí a hornej Nitre
Siedmy úsek Vážskej cyklomagistrály a cyklotrasa na hornej Nitre sú prioritami Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v budovaní cyklistickej infraštruktúry v budúcom roku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %