Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
01.12.2017 05:30

V Rači chystajú bohaté Vianoce, ktoré začnú už túto sobotu


Do Rače príde Mikuláš 8. decembra o 15. hodine.


Bratislavská mestská časť Rača začína oslavovať najkrajšie sviatky v roku už najbližšiu sobotu (2. decembra). O 16. hodine sa v Katedrále svätého Šebastiána uskutoční predvianočný koncert.


V slávnostnej atmosfére vystúpia umelci Jana Bernáthová a Šimon Svitok spolu so žiakmi a pedagógmi Základnej umeleckej školy na Vrbenského ulici v Rači a Detským katedrálnym zborom. V programe zaznejú árie, duetá a skladby z tvorby hudobných skladateľov ako napríklad Franz Schubert, Antonio Vivaldi či Antonín Dvořák. Vstupné na toto podujatie je dobrovoľné, výťažok poputuje, tak ako každý rok, na charitatívne účely.

O týždeň neskôr, teda od piatka 8. 12. do nedele 10. 12. sa pred Nemeckým kultúrnym domom budú konať Vianočné trhy. Tie začnú v piatok o 15. hodine slávnostným otvorením, po ktorom bude nasledovať vystúpenie predškolákov z račianskych materských škôl. V sobotu sa program začne o 14. hodine predstavením pre deti Alica v krajine Vianoc a o 15. hodine príde Mikuláš, ktorý bude rozdávať deťom balíčky so sladkosťami. V sobotu o 15. hodine bude starosta Rače Peter Pilinský Račanom nalievať starostovský punč a v nedeľu o 15. hodine bude nakladať starostovskú kapustnicu.

Program vianočných trhov bude pokračovať až do nedele večera a okrem country hudby alebo tanečnej zábavy ho budú sprevádzať sprievodné podujatia – výstava prác detí materských škôl na prvom poschodí MÚ Rača na Kubačovej ulici alebo výstava Ateliéru Šikula v NKD, ktorý každé leto organizuje táborové turnusy a vychováva z račianskych detí mladých umelcov.

Mestská časť Rača pripravila pre svojich obyvateľov aj silvestrovské oslavy, a to dokonca hneď na dvoch miestach. Už tradične sa oslavuje pod holým nebom pred Nemeckým kultúrnym domom pri dobrej hudbe a občerstvení - kapustnica a varené vínko, a bude aj tombola. Rača takisto pozýva obyvateľov na Silvestrovské oslavy v časti Východné na námestí na Dopravnej ulici, hrať bude DJ a zahrievať varené víno.

 

Autor: (Eva MIKLÁNKOVÁ, hovorkyňa starostu MČ Rača)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.11.2016
Do vianočnej dedinky na zámku Schloss Hof premáva autobus
Tento víkend otvorili Vianočnú dedinku na rakúskom zámku Schloss Hof neďaleko Bratislavy. Tradičné vianočné trhy budú sprístupnené každý víkend až do 18. decembra denne od 10. do 19. hodiny.
viac
28.11.2017
Vianoce prichádzajú do centra Prievidze
Vianočné obdobie začína v meste Prievidza Mikulášskym sprievodom. Pre všetkých Prievidžanov, ale i návštevníkov mesta je po zvyšok decembra pripravených množstvo vianočných aktivít v centre mesta, kde pribudnú stánky s rôznym sortimentom, občerstvením, mobilná ľadová plocha a ďalšie prekvapenia.
viac
28.11.2017
Vianoce v Petržalke
Už v piatok sa na Námestí republiky otvárajú petržalské Vianočné trhy. Okrem toho, že si v stánkoch budete môcť pochutnať na tradičných vianočných dobrotách a kúpiť si aj malý suvenír či darček, na pódiu umocnia sviatočnú atmosféru vystúpenia skupín rôznych hudobných žánrov.
viac
08.12.2017
Víkend v bratislavskom regióne bude plný tradičných vianočných podujatí
Hlavné mesto a okolité obce si pre svojich obyvateľov aj návštevníkov pripravili mimoriadne bohatú nádielku sprievodných podujatí na oslavu jedného z najpopulárnejších svätcov - Mikuláša.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %