Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
09.08.2016 12:25

V Rači osadili nové odpadkové koše aj s popolníkmi


Snímka zdroj: (MČ Rača).


V uliciach Rače v týchto dňoch pribudli nové odpadkové koše s objemom 63 litrov, v ich vrchnej časti je inštalovaný popolník.


„Nové nádoby na odpad majú väčší objem ako predošlé a oddelenú, nehorľavú sekciu na ohorky cigariet. Zároveň sú odolnejšie voči vandalizmu,“ povedal starosta Rače Peter Pilinský s tým, že v prvej fáze úrad objednal 15 kusov nových košov.

Nové koše sú umiestňované na najexponovanejšie miesta s veľkým pohybom ľudí, kde dochádza k hromadeniu odpadkov, napríklad na Peknej ceste, Dopravnej ulici, na Rustaveliho ulici pri Bille, na Detvianskej ulici na zástavke MHD a inde.

 

Autor: (Eva MIKLÁNKOVÁ, hovorkyňa MČ Rača)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2020
V Petržalke by mohli pribudnúť ďalšie komunitné kompostoviská
V bratislavskej Petržalke by v budúcnosti mohli pribudnúť ďalšie komunitné kompostoviská. V minulosti boli v rámci mestského pilotného projektu zriadené napríklad na Furdekovej či Starhradskej ulici, v ďalšej plánovanej etape by sa ich počet mal zvýšiť.
viac
01.07.2022
So zberom kuchynského odpadu začnú v auguste v Rači
So zberom kuchynského bioodpadu sa v Bratislave postupne od augusta začne aj v mestskej časti Rača. Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) by mala odvetrávacie kuchynské košíky a kompostovateľné vrecká distribuovať od 15. do 27. augusta.
viac
14.07.2022
Mesto otvára tri nové záchytné parkoviská, a to v Rači a Petržalke
Hlavné mesto rozširuje sieť záchytných parkovísk, teda parkovísk typu P+R, čiže Park and Ride. Najnovšie otvorilo na Komisárkach v Rači a na Jasovskej a Macharovej ulici v Petržalke.
viac
23.02.2024
V bratislavskej Rači na Dopravnej ulici vzniká nové námestie
V bratislavskej mestskej časti Rača na Dopravnej ulici vzniká nové námestie. Má zlepšiť zázemie pre chodcov, lavičky, koše, stojany na bicykle a aj nové stromy. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) o tom informoval na svojom webe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %