Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
15.06.2018 07:00

V rámci Dní mesta bude radnica i oceňovať


Kúpeľné námestie v Trenčianskych Tepliciach. Ilustračná snímka zdroj: abs.sk


Turčianske Teplice ožijú počas nasledujúcich dní podujatím Dni mesta. Na obyvateľov i návštevníkov čaká od dnes do nedele (15. a 17.6.) kultúrny program, samospráva ocení i vybrané osobnosti, ktoré sa zaslúžili o rozvoj a dobré meno kúpeľného mesta.


"Dni mesta sú tradičným podujatím, ktoré je tu vyše 20 rokov. Konajú sa vždy v polovici júna a sú zároveň privítaním leta. Nechýbajú na nich dobrá zábava, hudba a jarmočný tovar. Hosťami na podujatí bývajú aj delegácie z partnerských miest, z Poľska, Českej republiky a Srbska," načrtla pre TASR vedúca kancelárie primátora mesta Viera Rusková.       

Predzvesťou Dní mesta bolo vo štvrtok (14. 6.) celomestské oceňovanie bezpríspevkových darcov krvi v obradnej sieni mestského úradu. V piatok v rámci programu podujatia predvedú svoje nadanie žiaci miestnych základných a materských škôl, ukážky bojového umenia zase pripravilo občianske združenie Fatra. Oficiálne otvorenie podujatia s Adrianou Habrdovou naplánovalo mesto na 16.00 h. O 16.45 h samospráva ocení osobností Cenou mesta a Cenou primátora za kultúru, šport, sociálnu oblasť, podnikanie, turizmus. V prvý deň Dní mesta čaká na návštevníkov aj program v podobe orientálnych tancov, vystúpenia kapiel Mr. Teddy and the Sidekicks, Bon Jovi Tribute SK, Iné Kafe a diskotéka.       

Program v sobotu (16. 6.) ponúkne športové podujatie Bezpečne a zdravo na dopravnom ihrisku na Kúpeľnej ulici, po ňom bude nasledovať škola športovej streľby a popoludní vystúpenia základnej umeleckej školy, Dychovej hudby Minciar, Cimbal Brothers, Trial show majstra sveta Jána Kočiša, Tomáša Bezdedu s kapelou a Modusu. Nedeľa bude patriť festivalu mažoretiek horného Turca spojeného s oslavou Dňa otcov. Jarmok bude môcť verejnosť navštíviť v piatok a sobotu.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.06.2016
V Michalovciach dnes začínajú dni mesta
Vystúpením detí michalovských základných škôl sa začínajú dnes popoludní Dni mesta Michalovce. Séria podujatí bude prebiehať až do nedele (26. 6.).
viac
21.08.2019
Organizátori finišujú s prípravami dní mesta a remeselného trhu
V Spišskej Novej Vsi finišujú prípravy na Dni mesta a 24. ročník Trhu ľudových remesiel.
viac
10.05.2022
Po dvojročnej prestávke sa opäť vracajú Dni mesta Levice
Po dvojročnej prestávke, spôsobenej pandémiou, pripravili organizátori Dni mesta Levice. Pestrá paleta podujatí sa uskutoční v dňoch od 13. do 23. mája.
viac
09.08.2022
Palócke dni prinesú tradičný jarmok i interaktívnu prechádzku mestom
Tohtoročné Palócke dni a Dni mesta Fiľakovo prinesú okrem hudobného a divadelného programu i tradičný jarmok. Po minuloročnom úspechu sa v rámci programu uskutoční opäť aj interaktívna prechádzka mestom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %